La Vanguardia (Català-1ª edició)

El foc d’Alacant calcina 9.500 hectàrees i obliga a desallotja­r mil veïns

- Alacant

Totes les dades sobre l’incendi forestal que es va desencaden­ar dissabte a la Vall d’Ebo (Alacant) són preocupant­s. S’han cremat més de 9.500 hectàrees i el foc avança sense control. El fum ja és visible des de l’espai (els satèl·lits capten la imatge de la fumarada que es dirigeix a les Balears) mentre les flames passen d’una comarca a l’altra i obliguen a desallotja­r gairebé una desena de petits nuclis rurals. En total, més d’un miler de persones han hagut de marxar de casa.

Les últimes localitats evacuades ahir van ser Tollos, Famorca, Fageca, Beniaia i la Vall d’Alcalà. Així doncs, el foc també arriba a la comarca del Comtat, a què pertanyen Famorca i Fageca. Els veïns desallotja­ts van ser acollits en un alberg de la Creu Roja a la localitat de Muro d’Alcoi.

Els municipis afectats són molt petits. “S’està fent l’evacuació de manera ordenada, mantenint amb els alcaldes totes les relacions i amb el suport del Consorci de Bombers d’Alacant per minimitzar qualsevol factor de risc”, segons va dir el secretari autonòmic de Seguretat i Emergèncie­s, José María Ángel.

En total, les autoritats calculen que almenys 812 habitatges i 1.204 veïns han estat desallotja­ts, però és una xifra sense actualitza­r, d’abans de les últimes cinc evacuacion­s de dilluns. Un altre dels centres habilitats per la Creu Roja, el de Pego, atenia ahir a la nit evacuats de la Vall d’Ebo; en total 107 persones: 103 adults i quatre menors.

I, per complicar-ho tot una mica més, un altre incendi es va declarar ahir a Castelló, als voltants de Begís, que se suma al de les Useres, també a Castelló, i al de la Vall d’Ebo, a Alacant. El fum d’aquest últim incendi es mou cap a l’est i està arribant a l’illa de Mallorca, segons ha constatat l’Agència Estatal de Meteorolog­ia mitjançant imatges de satèl·lit. Imatges del satèl·lit Meteosat capten les llengües de foc contra les quals combaten sense descans els bombers. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain