La Vanguardia (Català-1ª edició)

Desmuntant el crim perfecte

Hi ha escenaris que formen part dels recorregut­s habituals; trams per on passaves sovint i que, d’un dia per l’altre, es transforme­n pel terror

-

firmar aquelles pòlisses sense fer ni una sola comprovaci­ó sobre la solvència de la dona que tenien al davant i que a més no s’assemblava gens a la fotografia del DNI que exhibia. Si només un hagués donat la veu d’alarma, és possible que Ana María Páez Capitán hauria estat conscient de la trama que s’estava teixint al seu voltant i hauria neutralitz­at els plans de la seva assassina.

L’Angi va matar l’Ana per tal de cobrar les pòlisses de vida que

Si almenys un dels responsabl­es bancaris hagués sospitat de l’Angi, l’assassinat podria haver-se evitat

va firmar al seu nom. Havia col·locat de beneficiàr­ia una segona dona, Susana Bascuñana, per la qual, amb certesa, s’hauria fet passar després per gaudir dels diners.

L’Angi va enganyar tothom durant molt de temps. Va provar d’entabanar els investigad­ors que la van interrogar les primeres vegades fent-los creure que no sabia res de la mort de l’Ana, amb qui va reconèixer haver quedat aquella nit per sopar, però que no es va presentar. Aleshores la dona tenia una parella i no va tenir escrúpols, quan es va sentir ja vigilada pels Mossos, a amagar la documentac­ió de la víctima darrere de la cisterna d’un vàter del domicili del seu nòvio. Un sobre que l’incriminav­a, tot i que la investigac­ió va descartar després qualsevol relació.

La fredor de l’Angi va quedar demostrada al seu judici i durant les primeres hores que va passar a la comissaria de les Corts, on va arribar preocupada sobre com havia de vestir-se i calçar-se per passar les primeres hores al calabós. Es va indignar quan una policia va qüestionar l’autenticit­at de la col·lecció de bosses de mà de luxe que hi havia a casa seva i es va negar, només fins a saber que acabaria descalça, a posar-se unes xancletes de platja quan la van obligar a treure’s els esclops de fusta. ●

 ?? Mayka Navarro ?? L’accés a l’aparthotel del carrer Camprodon, on van assassinar Ana María Páez Capitán
Mayka Navarro L’accés a l’aparthotel del carrer Camprodon, on van assassinar Ana María Páez Capitán
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain