La Vanguardia (Català-1ª edició)

Matador Atlètic

L’Atlètic liquida el Getafe al Coliseum amb dos gols d’Álvaro Morata i un altre de Griezmann, que no marcava des del gener

-

gol de l’equip. Feia més de mig any que no marcava en partit oficial, des del gener a la Copa.

L’Atlètic va començar dominant i va marcar ja al cap d’un quart d’hora. L’acció va venir en una recuperaci­ó al mig del camp. Lemar va combinar amb João Félix i aquest va assistir Morata, que va marcar el primer gol de l’Atlètic d’aquesta Lliga amb un bon xut des de la frontal de l’àrea.

Al Getafe no li prova l’Atlètic. No l’ha guanyat mai amb Simeone a la banqueta, i ja encadena 17 derrotes i dos empats. Aquest cop l’equip blau que dirigeix Quique Sánchez Flores va estar ficat en el partit fins a l’últim quart. Va créixer el seu joc a partir de la mitja hora i hauria pogut aconseguir l’empat en una rematada no gaire neta de Borja Mayoral que es va estavellar al travesser quan l’eslovè Oblak ja estava batut.

Si a la primera part l’Atlètic va estar millor, el segon temps va començar amb un Getafe més decidit per anar a buscar l’empat. Aleñá, Maksimovic i Arambarri van fer un pas endavant i la pressió avançada els va fer quedar-se amb la pilota.

A l’Atlètic no li incomoda gaire esperar al darrere i buscar l’oportunita­t en una contra. Gestionar els partits amb l’1-0 a favor és una de les especialit­ats de Simeone.

Després dels primers deu minuts del segon temps, el Getafe va posar una marxa més amb l’entrada de Portu, un dels seus fitxatges d’aquest estiu. Poc després, al 59, Mitrovic va errar una passada en una zona perillosa, João Félix va ficar una bona pilota a Morata, que es va treure de la màniga una rematada violenta que va entrar per l’escaire. Després del 0-2, Simeone va introduir un triple canvi amb Griezmann, De Paul i Carrasco per Saúl, Llorente i Lemar.

El Getafe va pujar a la desesperad­a i l’Atlètic va trobar els espais per continuar castigant a la contra. Al 75 Griezmann va fer el 0-3 i encara va tenir alguna oportunita­t més per ampliar la golejada. ■