La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laterals, cinc anys després

- Santi Nolla

Alves va ser l’últim gran lateral dret del Barça. No va ser una bona idea recuperar-lo l’any passat. La demostraci­ó és que no continua. Va estar bé l’homenatge, però el FC Barcelona ja suma cinc anys sense solucionar el problema dels laterals. Jordi Alba no té un recanvi. Ara s’està en tractes amb Marcos Alonso per poder donar descans a un dels capitans, titular indiscutib­le els últims cinc anys. Hi va haver contractac­ions interessan­ts com Semedo i Emerson Royal a la dreta, però van ser rebutjades.

L’aposta per Azpilicuet­a només ha estat prioritàri­a per a una part del cos tècnic. Era molt bona. Un jugador veterà, amb molt caràcter, actitud exemplarit­zant i necessari en un vestidor. Tuchel, el tècnic del Chelsea, el va acabar convencent. Era un dels seus millors capitans. Li hauria anat molt bé al Barça, però les prioritats de fitxatges es van establir d’una altra manera. Així, la plantilla compta amb una nòmina nombrosa i excel·lent de davanters, però li falten dos laterals, que han estat des de les grans èpoques una de les claus del Barça.

Quan Alves i Abidal regnaven amb Messi exercint de número 1, era una delícia. Guardiola va donar llibertat d’acció per pujar al brasiler, que va formar la millor banda dreta amb Messi (també hi havia Xavi) i va frenar

El Barça té una nombrosa i excel·lent nòmina de puntes, però falten defenses a les ales

les pujades d’Abidal per mantenir un control defensiu. El fitxatge d’Alba va ser molt bo, però al lateral dret Sergi Roberto va acabar sent una solució per sortir del pas. No va sortir. Avui, el lateral esquerre internacio­nal continua sent titular i ha anat devorant els candidats que se li acostaven. Potser Digne hauria merescut més protagonis­me.

El Barça té ben cobert l’eix central, amb defenses de garanties. El migcamp és molt competitiu, i la davantera, espectacul­ar. Li falten els laterals. Ha començat la Lliga i, cinc anys després, li continuen faltant els laterals. Si l’any passat no hagués vingut Alves s’hauria guanyat una temporada en aquella recerca. El brasiler va aportar ambient de vestidor, però era una solució provisiona­l. És evident que el nord-americà Sergiño Dest, procedent d’un futbol proper com el de l’Ajax, no ha respost a les expectativ­es. Si no és titular en el primer partit de Lliga sent l’únic lateral dret pur de la plantilla és millor que es negociï una sortida. El millor futbol del Barça necessita molt els laterals. Queda mercat i és evident que no hi ha problemes de diners en un club que ha venut actius i acabarà liderant el rànquing de compres d’aquest mercat. Amb dos laterals, la plantilla s’equilibrar­ia. No són necessaris fitxatges estel·lars al migcamp, no. El que es necessita ara, i fa cinc anys, són laterals.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain