La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo mira d’afeblir Sánchez i vaticina una crisi de govern imminent

El líder del PP assegura que Casado no el va informar de l’acord del Poder Judicial

- Carmen del Riego

Ull per ull, dent per dent. Si el Govern espanyol s’ha llançat a repetir als quatre vents que el lideratge d’Alberto Núñez Feijóo està amenaçat per Isabel Díaz Ayuso, com repeteixen constantme­nt els ministres i el PSOE, en un intent clar, creuen al PP, en cas de frenar el seu ascens, confirmat per les eleccions andaluses i els sondejos, des de Génova respondran a Pedro Sánchez amb la mateixa moneda: destacar la debilitat de l’Executiu, per molt que el president es preocupés aquesta setmana de desmentir una eventual crisi del seu Gabinet.

Malgrat que Sánchez va ser molt categòric negant que tingui prevista una remodelaci­ó, el president del PP va insistir ahir en aquesta possibilit­at, que a més veu molt aviat. Feijóo, de vacances a Galícia, incrementa­rà a partir d’ara les seves intervenci­ons públiques i, en una roda de premsa celebrada a Porto do Son (A Coruña), va demanar al president del Govern espanyol que, quan emprengui els canvis, aprofiti per reduir la mida del seu Gabinet i el nombre d’alts càrrecs i assessors perquè, al seu parer, “no es pot tenir el Govern més car de la història en l’estiu més car”.

El que menys importa són les raons que el líder del PP dona per a aquest canvi de Govern, perquè l’important, en aquesta estratègia dels populars, és crear sensació de precarieta­t en l’Executiu. “Tot sembla indicar que hi haurà una remodelaci­ó del Govern espanyol”, va dir Feijóo, perquè “és un Govern en precari, provisiona­l”.

La segona raó de Feijóo és que

“l’última vegada que Sánchez va dir que no hi hauria canvis en el seu Govern, al cap de nou dies va substituir vuit ministres”. A més, creu que un canvi contribuir­ia a “millorar l’ambient polític”. I en tercer lloc, perquè s’acosta una tardor molt complexa que requeriria que Govern espanyol, PP, comunitats autònomes i sectors productius s’asseguessi­n a parlar “de debò” de com cal afrontar la crisi energètica.

Sobre el document publicat amb l’acord per renovar el Poder Judicial entre el ministre Félix Bolaños i l’anterior secretari general del PP, Teodoro García Egea, Feijóo va insistir que no el coneixia i que Pablo Casado no li’n va parlar quan va fer el traspàs de poders. Un document, va dir, que tampoc no es va tractar ni en l’actual comitè de direcció ni en l’anterior. Un document que, segons el seu parer, no té valor, perquè en l’entrevista que va mantenir amb Pedro Sánchez a la Moncloa, quatre dies després de ser elegit president del PP, va quedar clar que es partia de zero, i es “reprenien les converses”, que no “les negociacio­ns, perquè començàvem una nova etapa”. ●

El cap de l’oposició demana al de l’Executiu que s’assegui a parlar d’energia amb els sectors i les autonomies

 ?? César Arxina / EP ?? El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va visitar ahir Porto do Son (A Coruña)
César Arxina / EP El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va visitar ahir Porto do Son (A Coruña)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain