La Vanguardia (Català-1ª edició)

La sequera obliga la zona de Bermeo a recórrer a un vaixell cisterna

- AMANDA RODRÍGUEZ

el Consorci d’Aigües Bilbao Bizkaia (CABB) subministr­a des d’ahir, i durant les pròximes setmanes, aigua potable transporta­da per un vaixell cisterna fins a la comarca de Busturiald­ea (zona de Bermeo) per fer front a la sequera en una zona que també inclou els municipis de Busturia, sukarrieta i Mundaka. el vaixell, amb una capacitat per a 4.000 m3, farà els trajectes entre el port de Bilbao (santurtzi) i Bermeo cada 40 hores.

La mesura es pren de manera excepciona­l a la comarca de Busturiald­ea, després que el 5 d’agost es decretés el nivell 3 d’alerta al sistema de proveïment de recursos propis format per aqüífers, brolladors i rius de la zona, que pateix una gran falta de precipitac­ions aquest estiu. es preveu que aquesta mesura sigui operativa fins a mitjans d’octubre.

en aquesta comarca ja imposen limitacion­s en l’ús de l’aigua, i des del 8 d’agost s’està disminuint la pressió del subministr­ament durant la nit –de 0.00 h a 6 hores– per ampliar la disponibil­itat d’aigua. el dèficit hídric en aquesta zona de Bizkaia ha obligat a engegar els últims mesos un complex programa de gestió de l’oferta d’aigua per activar noves captacions i blindar tot el recurs disponible. L’objectiu és garantir el proveïment d’aigua a la població sense posar en risc els cabals ecològics dels rius de la comarca de Busturiald­ea. L’estimació és que l’aportació neta a la xarxa de Bermeo sigui d’uns 2.000 m3 d’aigua al dia.

L’última setmana s’han superat les proves de maniobres d’ajust i control de la qualitat de l’aigua. també s’ha assegurat que la canonada d’ompliment (port de Bilbao) s’acobla al dipòsit i a la canonada de sortida al port de Bermeo, on s’ha començat la transferèn­cia d’aigua a la xarxa. ●

 ?? ?? La mesura es preveu que sigui operativa fins a mitjans d’octubre
La mesura es preveu que sigui operativa fins a mitjans d’octubre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain