La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els gossos i gats abandonats a Barcelona es redueixen prop d’un 20%

- e i

Descens dels animals de companyia abandonats a la capital catalana. Segons va explicar l’Ajuntament, ahir en un comunicat, les entrades al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (Caacb), que rescata els gossos i els gats que es queden al carrer sense família, han descendit “prop d’un 20%” durant el primer semestre de l’any en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Concretame­nt, durant els sis primers mesos del 2022 s’han acollit 294 gossos i 227 gats, mentre que durant la primera meitat del 2021 van ser 315 gossos i 319 felins els que es van integrar al centre després d’haver estat abandonats.

“La primera causa d’abandoname­nt dels animals han estat les ventrades no desitjades. En el cas dels gossos, a més, la majoria són de les races considerad­es potencialm­ent perilloses”, va explicar el Consistori. “Les xifres d’entrades tenen una lleugera tendència a la baixa, que va ser notòria durant els mesos de confinamen­t, però encara no es poden extreure conclusion­s sobre quina serà la tendència els pròxims anys”, va dir.

D’altra banda, 150 gossos i 123 gats del centre van ser adoptats per famílies, entre el gener i el junt. Són xifres “lleugerame­nt inferiors” en comparació de les de l’any passat.

L’administra­ció municipal continua impulsant una campanya a les xarxes socials per mirar afavorir una adopció responsabl­e d’animals de llarga estada a l’equipament. Són aquells que “per l’edat o perquè tenen alguna malaltia crònica ningú no els vol”. El programa de l’Ajuntament es diu Adopta un invisible.

Actualment, prop de 200 gossos i 100 gats esperen una família a l’equipament. “Animem a tothom que s’estigui pensant conviure amb un animal que tinguin en compte l’opció d’adoptar abans que la de comprar”, va declarar la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain