La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos homes moren ofegats i un menor en estat crític en una platja de Salou

Segons Protecció Civil, en el moment dels fets es feia el canvi de bandera, de groga a vermella

- Jose Polo

Dos homes van morir ahir ofegats a la platja dels Capellans de Salou. A més a més, un menor d’edat, de 15 anys i fill d’una de les víctimes mortals, va ser traslladat en estat crític a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, segons va confirmar Protecció Civil. Amb els d’ahir, ja són 19 els banyistes morts a les platges catalanes aquest estiu.

El 112 va rebre l’avís del possible ofegament a Salou a les 15.35 hores, després que els socorriste­s de la platja, que compta amb servei de vigilància, observessi­n un grup de banyistes amb problemes en una zona de roques.

Just en aquell moment de la tarda, va assegurar Protecció Civil en un comunicat, s’estava fent el canvi de bandera groga, que reclama precaució durant el bany, a vermella, que directamen­t el prohibeix per la perillosit­at que pot comportar. El motiu del canvi era el vent de mestral que bufava a l’enclavamen­t.

Va ser el mateix equip de socorriste­s de la platja el que va retirar les persones de l’aigua i va iniciar les maniobres de reanimació dels tres banyistes ofegats. Després va arribar el Sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM), que es va desplaçar fins al lloc dels fets amb un total de sis unitats terrestres, el vehicle de comandamen­t i un helicòpter medicalitz­at, que va servir per traslladar el menor greument ferit fins al centre hospitalar­i amb la màxima celeritat possible.

Les dues persones majors d’edat, de 60 i 46 anys, respectiva­ment, i totes dues de nacionalit­at romanesa, van perdre la vida. Tot i això, el menor, de 15, fill de l’home de 46 i també nascut a Romania, lluitava ahir per salvar la vida en estat crític a l’hospital Joan XXIII. El SEM també va activar un equip de psicòlegs.

Per la seva part, la policia local de la ciutat del Tarragonès es va encarregar de desallotja­r la platja i de preparar l’aterratge de l’helicòpter medicalitz­at. A més a més, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigac­ió per aclarir els fets. La policia de la Generalita­t de Catalunya es va fer càrrec de les diligèncie­s d’aquests fets.

En aquesta temporada d’estiu 19 persones han perdut la vida ofegades a les platges ca

Un total de 19 persones han perdut la vida a les platges de Catalunya aquest estiu

talanes, va recordar Protecció Civil. L’any passat, en aquestes mateixes dates, eren 14 els morts, mentre que el 2020 i el 2019 la xifra escalava fins a les 21 víctimes mortals.

Les autoritats van recordar una vegada més, després dels fets d’ahir, la importànci­a d’extremar les precaucion­s a la platja i escollir, en la mesura possible, les que estiguin vigilades. Mitjançant el visor de platges de Protecció Civil, que es pot consultar a través d’internet, és possible veure la bandera que oneja a cada platja, els seus serveis i també si té l’aforament complet. ●

 ?? Llib rtobT ?? Les tasques de retirada dels cadàvers a la platja de Can Capellans de Salou ahir
Llib rtobT Les tasques de retirada dels cadàvers a la platja de Can Capellans de Salou ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain