La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nascuda per ser actriu Espera l’estrena d’una comèdia i una minisèrie

- Los Angeles

Va saber ser una de les estrelles femenines més importants dels vuitanta i dels noranta, gràcies a una bellesa impactant, una veu ronca i sensual i un talent notable per a l’actuació, que ressaltava encara més quan es tractava del gènere comèdia. Així, des que va debutar a la pantalla gran el 1981 amb Foc en el cos amb William Hurt, que fins llavors només havia participat en la telesèrie de l’NBC The doctors, Kathleen Turner molt aviat va conquerir un lloc al firmament de Hollywood.

El va anar fortifican­t amb participac­ions en comèdies com ara L’home amb dos cervells, on va treballar amb Steve Martin, i la ja llegendàri­a Darrere el cor verd, amb què va començar una relació laboral amb Michael Douglas, durant quatre dècades, i que inclou altres grans èxits de taquilla, com ara la seqüela La joia del Nil i la meravellos­a La guerra dels Rose, on també va treballar Danny DeVito. Inevitable­ment el seu regnat va acabar una vegada que va fer els 40 anys, però la seva veu, que es pot escoltar a la versió original de Qui ha enredat en Roger Rabbit?, posant veu a Jessica Rabbit, va continuar suggerint una sensualita­t aclaparado­ra durant molt de temps més. Malgrat que només va desaparèix­er de les cartellere­s durant una dècada, entre el 2001 i el 2006, temps que va dedicar a una intensa activitat teatral, que ostenta dos Globus d’Or i també va ser candidata a l’Oscar per Peggy Sue es va casar, no ha deixat de treballar mai com a actriu.

Als 68 anys, espera l’estrena d’una comèdia, The Estate, on va compartir cartell amb Toni Collette i el seu company de la sèrie Californic­ation, David Duchovny, i també ha participat en una sèrie televisiva que afronta des d’un altre angle el cas dels espies de Watergate, The White House plumbers (Els lampistes de la Casa Blanca), com a part d’un elenc de primer nivell en què també brillen Woody Harrelson, Justin Theroux i Lena Headley. La sèrie, que es podrà va caure un turó al damunt, però no és el que es veu a la pel·lícula. També hi ha una escena que va quedar gairebé tota fora, on estem caminant per l’aigua prop d’una cascada. Estàvem lligats l’un a l’altre pels turmells, però en un moment determinat tots dos vam caure i gairebé se’ns emporta el corrent. A més, en aquella filmació a Mèxic ens van afectar moltes malalties. Bona part de l’elenc i de l’equip tècnic es van posar malalts molt seriosamen­t. Jo no vaig tenir aquest problema, perquè com que vaig créixer a Sud-amèrica,

 ?? G  E ?? Grans amics Micha"l Douglas, Sarah Bak"r i Kathl""n Turn"r a ‘El método Kominsky’
G E Grans amics Micha"l Douglas, Sarah Bak"r i Kathl""n Turn"r a ‘El método Kominsky’
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain