La Vanguardia (Català-1ª edició)

“De vegades sorgeixen especials, que pel·lícules”, KATHLEEN TURNER

-

relacions cinematogr­àfiques es poden apreciar al llarg de diferents diu d’ella i de Michael Douglas

mirar a HBO, transita un territori molt semblant al de Gaslit, que van protagonit­zar fa poc Julia Roberts i Sean Penn. Però si els últims anys hi ha hagut un paper que li ha tornat breument la fama ha estat el de la participac­ió en l’última temporada d’El método Kominsky, on va interpreta­r l’exdona de Douglas: “No sé per què sempre ens hem avingut”, va assenyalar l’actriu fa poc en un podcast que va fer per al lloc dels Globus d’Or, i després va afegir: “La veritat és que connectem d’una manera especial, i ens preocupem l’un de l’altre. Som molt bons amics.

Potser és perquè som sobreviven­ts, atès que tots dos vam estar a punt de ser esclafats per un desprenime­nt a Mèxic i gairebé ens estavellem junts al Marroc. A més, ens va caure al damunt una aranya de sostre al rodatge de La guerra dels Rose. Vam passar tantes situacions complicade­s que crec que en aquest punt confiem l’un en l’altre”, va dir en aquella conversa.

Segons Turner, que parla un perfecte espanyol perquè va créixer com a filla d’un diplomàtic dels Estats Units a Cuba i Veneçuela, d’on va marxar als 13 anys, quan va conèixer Douglas al rodatge de Darrere el cor verd no s’imaginaven que la seva relació laboral duraria tants anys: “No vam tenir temps per pensar-ho, perquè el que estàvem fent en aquella filmació era simplement sobreviure. Cada dia era una aventura, i no perquè seguíssim el guió. No ens va quedar cap altre remei que aprendre a conèixer-nos bé. Quan estàs lluitant amb greus problemes al costat d’una altra persona, quan tot s’acaba, el coneixes a la perfecció”, va dir. En la conversa, Kathleen va recordar: “Vam haver de lluitar amb un autèntic desprenime­nt, em suposo que el meu cos era immune i estava acostumat a aquests llocs. No sé què va salvar Michael, però dèiem que amb un glop de tequila i un all picant cada dia no ens posaríem malalts”, va assenyalar en un to divertit. Abans de canviar de tema, Turner va afegir: “De vegades sorgeixen relacions cinematogr­àfiques especials, que es poden apreciar al llarg de diferents pel·lícules, com ha estat el cas de Bogart i Bacall, i de Tracy amb Hepburn. No ens vull comparar amb ells, però la veritat és que hi ha coses que passen i que no es poden explicar”. ■

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain