La Vanguardia (Català-1ª edició)

Exemple dels principis de la Creu Roja

- Josep Quitet i Torner

L’Antoni Aguilera, president d’honor de la Creu Roja a Catalunya i Medalla d’Honor de la institució, va morir ahir dijous, 18 d’agost, a Barcelona.

L’Antoni, de 89 anys, va exercir la presidènci­a de la Creu Roja a Catalunya durant els anys 2015-2019 i 20052007. Al llarg de la seva gestió es van posar en marxa projectes que avui són cabdals de l’organitzac­ió humanitàri­a, com ara la lluita contra la cronificac­ió de la pobresa, l’atenció i l’acollida de refugiats i migrants a Catalunya, i la difusió dels primers auxilis entre la població més jove.

L’Antoni va començar la seva trajectòri­a com a voluntari al món local, a Sant Cugat del Vallès, com a formador de primers auxilis i va acabar ocupant el màxim càrrec directiu de l’organitzac­ió humanitàri­a.

Va ser president de l’assemblea de la Creu Roja a Sant Cugat del Vallès-Rubí entre els anys 1990 i 2007. Va ser el 1991 quan es van creuar els nostres destins dins l’organitzac­ió, jo com a secretari del comitè local de Sant Celoni. Més endavant, entre el 2005 i el 2006 vam compartir plegats la vicepresid­ència de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona.

Pel seu compromís i tarannà, va rebre la Medalla d’or de la Creu Roja Espanyola l’any 2008.

Va assumir la presidènci­a de la Creu Roja a Catalunya i la va compartir amb la de president de la Comissió del Fons d’Art impulsada a iniciativa seva; a més d’ocupar el càrrec en diversos òrgans estatals de la Creu Roja, com ara l’Assemblea general i el Comitè Nacional.

L’Antoni Aguilera, pare devot –juntament amb la Pilar, la seva dona– de tres fills, la Cristina, en Toni i la Noemí, i avi de nou nets, serà recordat entre els qui el van conèixer com un gestor impecable fruit de la seva àmplia trajectòri­a empresaria­l dins el món de la construcci­ó i de l’art, un gran creador de consensos en el si de l’entitat,

Gran creador de consensos, era una persona accessible, generosa i amb un gran sentit de l’humor

una persona accessible, generosa, amb un gran sentit de l’humor i, sobretot, una persona que encarnava els Principis Fonamental­s de l’organitzac­ió que va presidir.

En definitiva, una bona persona.

Tot just fa un mes, el 17 de juliol, va rebre l’últim reconeixem­ent per part de la Creu Roja en l’acte de commemorac­ió dels 150 anys de l’acció humanitàri­a a Catalunya que es va celebrar al gran Teatre del Liceu i que l’Antoni va haver de seguir telemàtica­ment per raons de salut.

L’Antoni, per mi i per molts companys i companyes de l’organitzac­ió, ha estat un gran amic i un bon mestre.

Ens ha deixat una petjada inesborrab­le.

Antoni, descansa en pau.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain