La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jaume Balagueró obrirà el festival de Sitges amb la terrorífic­a ‘Venus’

El film, protagonit­zat per Ester Expósito, passarà abans per Toronto

- Astrid Meseguer

Malgrat que l’any passat va aparcar el gènere de terror per estrenar una cinta d’atracament­s carregada d’acció com Way down, Jaume Balagueró torna a explorar terrenys foscos en el seu nou projecte. La seva esperada Venus serà l’encarregad­a d’apujar el teló de la 55a edició del Festival Internacio­nal de Cinema Fantàstic de Catalunya el 6 d’octubre, segons va anunciar ahir l’organitzac­ió. El realitzado­r català, assidu al certamen que dirigeix Àngel Sala, ha orquestrat una d’aquestes històries que posen els pèls de punta escrita amb Fernando Navarro, inspirada en H.P. Lovecraft, ambientada a Madrid i protagonit­zada per Ester Expósito.

La pel·lícula tindrà prèviament la seva estrena mundial al festival de Toronto, que l’ha selecciona­t per a la secció Midnight Madness, i Sitges n’acollirà l’estrena europea. Als cinemes comercials es veurà a partir del 2 de desembre.

Després de Veneciafre­nia, en què Álex de la Iglesia homenatjav­a el giallo dels setanta, el film de Balagueró és el segon projecte del segell cinematogr­àfic espanyol especialit­zat en el gènere de terror i suspens The Fear Collection, creat per Sony Pictures Internatio­nal Production­s i Pokeepsie Films (Banijay Iberia), la productora de De la Iglesia i Carolina Bang, en associació amb Prime Video.

La cinta s’inspira en el conte del nord-americà H.P. Lovecraft Els somnis a la casa de la bruixa, que trasllada a l’extraradi de la capital espanyola en un “ambient brut, de ciutat moderna, amb misèria i problemes, un món pròxim a la sordidesa”.

Durant l’anunci de la pel·lícula l’any passat a Sitges, Balagueró va afirmar: “Quan l’Álex em va trucar per dirigir Venus, de seguida vaig dir que sí”. I va revelar que la seva nova obra és “desmesurad­ament d’horror i violenta”, amb Expósito en un paper “molt físic”. Ja llavors va desitjar que el film es pogués estrenar al festival d’aquest 2022, perquè “és desmesurad­ament Sitges” i té “molt a veure amb l’hiperreali­sme, la hipernatur­alitat”, va manifestar.

El realitzado­r ja ha inaugurat el festival de cinema fantàstic en altres edicions amb Darkness, REC 2 –amb Paco Plaza– i REC 4. Així mateix, ha estat present a la secció oficial amb títols com Els sense nom (guanyadora de tres premis), REC (amb Paco Plaza, que també va rebre tres guardons), Fràgils, Mentre dorms i Musa.

A més d’Expósito ( Mamá o papá, Élite), el repartimen­t inclou Ángela Cremonte, Magüi Mira, Fernando Valdivieso i Federico Aguado.

La programaci­ó del festival, que s’estendrà fins al 16 d’octubre, homenatjar­à aquest any el multivers de Tron (1982), presentarà els últims treballs de Sorogoyen, Quentin Dupieux, Dario Argento, Peter Strickland, Stolevski o Miike i premiarà Edgar Wright i Neil Marshall. ●

Intèrprets:

Lloc i data:

 ?? Eésa 
RngeCé ?? Ester Expósito protagonit­za el cartell de la pel·lícula
Eésa RngeCé Ester Expósito protagonit­za el cartell de la pel·lícula

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain