La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cinc films espanyols opten als premis del Cinema Europeu

- edacció

Cinc pel·lícules espanyoles estan preselecci­onades als premis del Cinema Europeu. Ho va informar ahir l’Acadèmia de Cinema Europeu, que va recordar que la gala se celebrarà el 10 de desembre a la capital islandesa, Reykjavík.

Les cintes en qüestió són Alcarràs, de Carla Simón; Maixabel, d’Icíar Bollaín; Madres paralelas, de Pedro Almodóvar; As bestas, de Rodrigo Sorogoyen, i Pacifictio­n, d’Albert Serra, va assenyalar l’entitat en un comunicat.

La segona llista de preselecci­onats, que tindrà entre deu i quinze títols, es farà pública al setembre. A aquests guardons hi poden optar llargmetra­tges europeus que, entre altres criteris, tinguin un director europeu i hagin tingut la primera projecció oficial entre l’1 de juny del 2021 i el 31 de maig del 2022.

La llista de films per a aquesta 34a edició també inclou altres títols com Belfast, de Kenneth Branagh; Tori y Lokita,

de Jean-Pierre i Luc Dardenne; Triangle of sadness, de Ruben Östlund; As far as I can walk,

de Stefan Arsenijevi­c, i Close,

de Lukas Dhont.

Les pròximes setmanes els 4.400 membres de l’acadèmia començaran a visionar les pel·lícules i, una vegada s’anunciï la segona llista, votaran per a les nominacion­s en les categories de pel·lícula europea, director, actor, actriu i guionista, així com de documental europeu.

Les pel·lícules selecciona­des optaran, a més a més, als premis a l’Excel·lència en les categories de cinematogr­afia europea, muntatge, disseny de producció, disseny de vestuari, maquillatg­e i perruqueri­a, partitura original, so i efectes visuals. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain