La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els tentacles de la Premier

Xavi dona llum verda a la possible venda d’Aubameyang, que tornaria a la lliga anglesa, per poder apuntalar la defensa amb els dos laterals que vol

- Carles Ruipérez

La temptació viu a la Premier. El Barcelona té diverses carpetes obertes i gairebé totes tenen ramificaci­ons a Anglaterra. La lliga més rica del món té la clau d’algunes de les operacions que poden desencalla­r la inscripció de Koundé i d’accelerar els fitxatges de Marcos Alonso i d’un lateral dret.

Els tentacles del Chelsea s’han abraonat sobre PierreEmer­ick Aubameyang, igual que fa unes setmanes es van llançar cap a Frenkie de Jong. El migcampist­a neerlandès ni s’ha mogut ni sembla que tingui cap intenció de canviar el Barça per una altra destinació. En canvi, Aubameyang sí que està negociant amb els blues.

Segurament, tornar a treballar amb Thomas Tuchel, amb qui va explotar a Dortmund –va fer 79 gols en les dues temporades amb l’entrenador alemany–, és un dels factors que li agraden. A més a més, el Chelsea s’ha desprès de Lukaku i Timo Werner, per la qual cosa pot imaginar-se com a titular a Stamford Bridge. Traslladar-se a Londres, on ja va viure quatre anys, no seria cap problema per a ell.

El Chelsea esperarà a convèncer el jugador abans d’asseure’s a negociar amb el Barcelona, que ha taxat el jugador en 30 milions però estaria disposat a rebaixar les seves pretension­s, ja que es tracta d’un futbolista de 33 anys. Fins i tot Marcos Alonso, pel qual els blaugrana volien pagar vuit milions, podria entrar a l’equació.

Xavi ha donat el vistiplau a l’operació del davanter gabonès. El tècnic considera que pot prescindir del que havia de ser el seu pla B per al lloc de nou per poder apuntalar la defensa amb els dos laterals que considera que li falten.

Sense Auba, que va entrar al minut 82 i que va tenir una gran oportunita­t per marcar i desfer l’empat, Ansu Fati i Ferran Torres serien les alternativ­es als moments en què Lewandowsk­i no pugui jugar o hagi de descan

El cert és que quan va firmar – fins al 2025– es va acordar que a partir d’aquest estiu el seu sou tingués un augment substancia­l, per la qual cosa a efectes comptables significar­ia un negoci rodó. Molt millor que la sortida de Memphis cap al Juventus italià, amb el qual el Barça només s’estalviarà el sou del curs que li queda. Amb els diners que s’ingressari­en per l’africà i el salari que s’estalviari­a de tots dos, a més d’inscriure Koundé, el Barcelona tindria l’impuls necessari per emprendre l’ofensiva per Juan Foyth, defensa argentí del Vila-real i el preferit per reforçar el lateral dret. Foyth, de 24 anys, no hi juga però té un passat a la Premier, ja que fins a l’estiu passat pertanyia al Tottenham, on va disputar 32 partits, fins que va ser cedit al club castellone­nc, que se’l va quedar en propietat. ●

 ?? EP ?? Aubameyang celebrant el gol que va marcar a la segona part del Gamper contra el Pumas
EP Aubameyang celebrant el gol que va marcar a la segona part del Gamper contra el Pumas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain