La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ilser creix al sector públic

L’empresa lleidatana hi guanya pes i s’adjudica el concurs per subministr­ar els productes de neteja i higiene a TMB

- Sa1oma 0EnUR

El seu segell d’identitat és la neteja efectiva. L’empresa familiar lleidatana Ilser Group (sorgida d’Ilerda Serveis), líder al sector de la distribuci­ó de productes de neteja profession­al a Lleida, Tarragona, Osca i Andorra, ha incrementa­t la presència al sector públic durant l’últim any, com a estratègia per reorientar i diversific­ar l’activitat.

De fet, la firma ha guanyat diverses licitacion­s de concursos d’organismes públics, com escoles, residèncie­s o equipament­s. La més recent, al juny, la de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB), a qui la firma subministr­a els productes de neteja i higiene, tant als sanitaris dels usuaris del transport públic com a les àrees de treball del personal tècnic i de mantenimen­t. També ha guanyat licitacion­s convocades pel Govern d’Andorra.

Fundada l’any 1988 per Fulgenci Cerón, pare de l’actual conseller delegat, Marc Cerón, és la sisena companyia per volum del seu sector a Catalunya, segons detallen des de la firma. Amb una plantilla de 29 persones i un equip d’11 vehicles, distribuei­x marques com Proquimia, Tana Profesiona­l, Vileda, KimberlyCl­ark, Miele, Nilfisk, Hygolet, Rubbermaid, SCA... Cerón destaca que Ilser Group compta amb una cartera de més de 3.000 clients en un ampli ventall de sectors, com hostaleria, indústria, empreses de neteja, geriàtrics, bugaderies, càterings i hospitals, i un catàleg amb més de 5.000 productes i prop de 200 proveïdors.

Cerón observa el caràcter competitiu de les ofertes en els processos de licitació, ja que estableixe­n en les clàusules condicions com el mantenimen­t dels preus del servei al llarg de períodes d’entre un i dos anys. Davant el context d’increment del preu de les matèries primeres i les dificultat­s per adquirir determinat­s productes per la crisi de subministr­aments, el directiu demana “més flexibilit­at de les administra­cions per adaptar la rigidesa contractua­l pública al moment actual”. Tot i que valora positivame­nt el bon funcioname­nt de la Plataforma de Contractac­ió Pública de la Generalita­t, que “resulta una bona opció perquè les pimes catalanes optin als processos de gestió de contractes amb les administra­cions”.

Ilser Group va tancar l’any 2021 amb una facturació que va superar els 5 milions d’euros, una xifra semblant a la del 2019 i 2020. Aquest any acumula un 32% de creixement, impulsada per l’increment de preu de les matèries primeres. Més de mig any després de la integració en el seu projecte empresaria­l de la firma familiar Lleixiu l’Andorrana, degana en la distribuci­ó de productes de neteja al seu país, l’empresa intensific­arà la implantaci­ó a Andorra. ●

Catalunya ha registrat ■

106.359 accidents de treball el primer semestre de l’any, un 15,2% més que al mateix període del 2021, i ha acumulat 52 treballado­rs morts, 12 més que el 2021. Comissions Obreres (CC.OO.) va expressar preocupaci­ó davant aquest increment dels accidents i el va vincular a un “sistema preventiu esgotat”. Si bé la construcci­ó és el sector en què més augmenten les morts (11), un 175% més que el 2021, el sector de serveis concentra un 35,29% dels accidents mortals, amb un total de 23 treballado­rs morts. / Efe

Amb una facturació que supera els cinc milions, la firma acumula aquest any un creixement d’un 32%

CC.OO. denuncia que els accidents laborals augmenten un 15% fins al juny

 ?? Onnti Iglesias ?? Marc Cerón, conseller delegat d’Ilser Group, empresa de distribuci­ó de productes de neteja
Onnti Iglesias Marc Cerón, conseller delegat d’Ilser Group, empresa de distribuci­ó de productes de neteja
 ?? GVA / EP ?? Treballado­rs de la construcci­ó
GVA / EP Treballado­rs de la construcci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain