La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sanna Marin es fa un test de drogues “per netejar la seva reputació”

- HELSINKI

La primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, va tornar a desmentir ahir haver consumit substàncie­s estupefaen­ts durant una festa i va anunciar que s’ha sotmès a un test de drogues “per netejar la seva reputació”; els resultats es faran públics d’aquí una setmana.

“Els últims dies s’han fet públiques acusacions bastant greus d’haver consumit drogues. Per la meva pròpia protecció legal, tot i que considero que l’exigència d’un test de drogues no és raonable, per esborrar aquestes sospites avui m’he sotmès a un test de drogues”, va dir la primera ministra en roda de premsa.

Marin, que s’ha vist immersa en una polèmica després de filtrar-se un vídeo en què apareix cantant i ballant en una festa privada, va afirmar que no ha pres mai drogues ni ha vist ningú prendre’n. “Mai de la meva vida, ni tan sols en la meva joventut, no he consumit drogues. Tant de bo visquéssim en una societat en què es pogués confiar en la meva paraula. Però com que ara volen aixecar aquestes sospites, per això em vaig fer la prova”, va afirmar.

“A mi també em correspon la presumpció d’innocència i m’agradaria que no es llancessin aquestes acusacions”, va afegir.

El polèmic vídeo, publicat dimecres pel tabloide sensaciona­lista Iltalehti, recull diversos moments d’una festa privada en què la primera ministra canta i balla amb un grup d’amics en un domicili privat.

Pel que sembla, els fragments originals del vídeo van ser publicats en un grup tancat de la xarxa social Instagram amb menys d’un centenar de membres a la qual pertany Marin, però després algú el va difondre a les xarxes socials. “Vull creure i confiar en la gent; em sap greu que el material s’hagi fet públic perquè tothom el pugui veure”, va dir visiblemen­t molesta.

La primera ministra de Finlàndia torna a negar que hagués pres estupefaen­ts durant una festa

En el vídeo se sent els assistents a la festa cantar a cor una cançó en què s’esmenta la paraula jauhojengi (en finlandès, literalmen­t, la colla de la farina), que per a alguns suggereix que a la festa es va consumir cocaïna.

Marin, de 36 anys, no veu cap motiu per canviar el seu comportame­nt. “Continuo sent la mateixa persona que fins ara i espero que la gent ho accepti”. ●

 ?? EP ?? La primera ministra finlandesa ahir davant la premsa
EP La primera ministra finlandesa ahir davant la premsa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain