La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els terraplani­stes se citen a Menorca en un congrés anunciat a Facebook

- D. Marchena

Les illes Balears acolliran una trobada internacio­nal de terraplani­stes, és a dir, de partidaris de la teoria que la terra no és rodona. La notícia del congrés, que tindrà lloc a Menorca el dia 18, ha suscitat un animat debat a les xarxes. La trobada, anunciada a Facebook, segons Diario de Mallorca, ha provocat que es reobri un debat encès sobre el terraplani­sme.

Molts dels comentaris afegeixen que la tria de Menorca, com la de qualsevol illa, és immillorab­le per a una reunió d’aquesta mena. Tant si els ponents van amb avió com amb vaixell tindran una ocasió sense comparació per comprovar les seves creences.

Un viatge o amb avió és una bona ocasió per albirar la curvatura de la terra. Però no hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure, com per desgràcia va descobrir massa tard el nordameric­à Mike Hughes (19952020), astronauta aficionat i terraplani­sta convençut. Per alguna estranya raó, al senyor Hughes l’anomenaven el Boig.

Va morir víctima d’una idea, d’un tràgic accident...

I de la llei de la gravetat. Espanya, que importa tots els programes de telerealit­at d’èxit, ja triga a copiar aquesta idea. El Boig participav­a en un programa de Science Channel ( Science!), que es podria traduir com: Voleu volar a l’espai? Feu-vos el vostre propi coet!”.

Mike Hughes va acceptar el repte i en va construir un al pati de casa seva. A més de participar en el programa volia volar prou alt per fer fotos de la terra i demostrar que totes les que en mostren la curvatura estan falsejades. Malauradam­ent, el seu artefacte casolà es va enlairar bé, va volar millor i va aterrar de la pitjor manera: es va estavellar i va causar la mort del seu únic i incrèdul ocupant.

De res no serveixen les evidències científiqu­es ni el sacrifici d’apòstols com el Boig. Internet ha donat ales a una legió de persones que accepten que la realitat no és com la veiem. Atenció, terraplani­stes: pròxima parada, Menorca. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain