La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Costa Brava de Juan Avellaneda El dissenyado­r de moda s’inspira a l’Empordà, on estiueja des de petit

-

“Tots els dissenyado­rs ens nodrim del que hem viscut de petits. I, en el meu cas, quan em vull inspirar o fer les fotos publicitàr­ies de les meves col·leccions, sempre acabo a la Costa Brava, perquè és el lloc que més em representa”, explica Juan Avellaneda (Barcelona, 1982). Aquest estiu, les diferents col·laboracion­s amb marques de moda i d’alimentaci­ó, un projecte televisiu i la seva pròxima col·lecció, que presentarà a l’octubre a la 080, l’han deixat sense les seves habituals vacances al costat del mar, a l’Empordà.

Quan era petit, els seus pares llogaven cada estiu una casa a Begur, Aiguablava o Palamós. I ja d’adult, Avellaneda continua passant les vacances en aquesta zona, amb la seva parella, en Sergio, i amb amics que també hi estiuegen. “La Costa Brava és com una comunitat, on compartim l’estiu amb amics de manera relaxada, sense haver d’estar sempre plegats, perquè tot és a prop i lluny alhora”, assegura.

La seva rutina estiuenca comença molt d’hora: “Me’n vaig a fer un tomb sol. És un temps per a mi, per nodrir-me de la visió de les persones que ja són a la platja, dels pescadors... Després esmorzem en un bar, perquè m’inspiro observant la gent i mirant com vesteix”. El dissenyado­r explica que, com que no li agrada prendre el sol, es banya a les cales protegides amb ombra o bé surt a navegar amb amics. I afegeix: “El dinar és fàcil, normalment piquem alguna cosa, perquè a la nit, després de la dutxa, és quan ens arreglem i sortim a sopar”.

Alguns dels restaurant­s preferits de Juan Avellaneda són el Far Nomo, a Llafranc; Sa Marinada i Villa Mas, a Sant Feliu de Guíxols; Mas Sorrer, a Gualta; La Taverna del Mar, a s’Agaró; Toc al mar, a Aiguablava, i el Tragamar, a Calella de Palafrugel­l.

Pel que fa a hotels, quan no té casa, se sol allotjar a La Bionda, a Begur, “perquè li recorda als de les pel·lícules franceses de Brigitte Bardot i Alain Delon”, diu. També a La Malcontent­a i al Trias, a Palamós, “on s’allotjava

Truman Capote, perquè la Costa Brava té molta història... és molt fort”, assegura el dissenyado­r.

A la particular guia d’Avellaneda no hi poden faltar els passejos per Peratallad­a, pel camí de ronda de s’Agaró i entre Calella i Llafranc. Tampoc no hi falta una visita a les botigues d’artesania i d’oficis tradiciona­ls a la Bisbal o Palafrugel­l. I anar a un concert en

“un entorn màgic” com Cap Roig, com per exemple el de Rigoberta Bandini, que hi va anar dilluns.

Avellaneda ha transmès la seva passió per la Costa Brava a

Col·labora amb diferents firmes, treballa en un projecte televisiu i intervé en la sèrie de Tamara Falcó

 ?? DL.VRF yCFrL ??
DL.VRF yCFrL
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain