La Vanguardia (Català-1ª edició)

El raig de sol de Stevie Wonder

- Alex Jover

l 1972 va ser pletòric en la trajectòri­a de Stevie Wonder. Amb només 22 anys, el nen prodigi de Saginaw, que va quedar cec poc després de néixer, va gravar dos discs, va constituir la seva banda, Wonderlove, i va compartir escenari amb els Rolling Stones en una gira emblemàtic­a per Amèrica del Nord. I va tenir temps per a una fita més als llibres del soul: va crear una de les cançons d’amor més cèlebres de la història. Aquell estiu, ja fa cinquanta anys, va néixer You are the sunshine of my life. Una apassionad­a carta d’amor feta cançó i dedicada a algú amb nom i cognom.

Però, qui? En aquella època, Wonder tenia molts “sols” a la seva vida. Un era la seva primera dona, Syreeta Wright. Una prometedor­a cantant de soul que va començar a la Motown com a secretària i es va acabar convertint en una de les estrelles de la discogràfi­ca. Wright col·laborava amb el músic en alguns dels seus temes, va coescriure el hit Signed, sealed, delivered I’m yours i va participar en la creació de l’àlbum Where I’m coming from. Ell, per la seva part, la va ajudar en el seu àlbum de debut (1971) i, també, després del seu divorci, en un següent disc: Steve wonder presents: Syreeta.

La cançó s’ha convertit en una declaració d’amor universal. Un sinònim d’un “t’estimo” entre amants, una manera més d’expressar l’amor que les parelles es professen. Tot i això, i malgrat que molts consideren que el tema parla d’un sentiment romàntic, hi ha una teoria molt més potent que assenyala com a protagonis­ta del tema una figura molt més rellevant a la vida del cantant: la seva mare. Lula Mae Hardaway va ser el suport incondicio­nal de Stevie Wonder. Una guia espiritual i la seva seguidora més lleial, que, a més d’estar al seu costat al

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain