La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nits de Circ arriba a Roses amb un espectacle sota les estrelles

Després de passar per Besalú, el xou aterra a l’Alt Empordà

- Lara -E er ou r

Les acrobàcies tornen a la ciutat de Roses amb la segona edició de Nits de Circ. Després de passar per Besalú, on més de 5.000 espectador­s han gaudit de l’espectacle, arriba el torn de la ciutat de l’Alt Empordà. Els organitzad­ors esperen repetir l’èxit de la primera edició, que, malgrat que es va fer en plena pandèmia i amb restriccio­ns, va aconseguir un ple total. Aquest any, amb entrades encara a la venda, el xou ja té un 96% d’ocupació i va arribar divendres a les 12.000 entrades venudes, entre Roses i Besalú. Amb tot, s’espera superar aquestes xifres els pròxims dies.

L’envelat de Nits de Circ es va instal·lar a la ciutadella de Roses el 16 d’agost i hi continuarà fins al 24 d’agost. El seu director i promotor, Genís Matabosch, explica a La Vanguardia que, si bé el 21 d’agost se’l volien agafar com un dia de pausa i descans entre actuació i actuació, la demanda està sent tan alta que han decidit complaure el públic i aquest dia també obriran.

Un dels atractius de la funció és que es tracta d’una producció a cel obert. “El teló s’obre a les 21.30 hores, quan ja és de nit. Això permet que en els moments de l’espectacle en què mira cap a dalt, com per exemple el del trapezi, els espectador­s també puguin gaudir de les estrelles”, explica Matabosch.

El directiu també remarca un altre aspecte, el de la internacio­nalitat, ja que “tenen artistes de fins a vuit països diferents que porten propostes molt variades i originals, amb què segur que els assistents podran gaudir”. A més a més, insisteix, “és la primera vegada que treballen amb nosaltres, de manera que mantenim el compromís d’oferir un espectacle nou i mai vist”.

D’una banda, tenim les estrelles mundials de la temerària “roda de la mort”, que venen de l’Equador, i el duo Donnert, d’Hongria, amb el seu patinatge acrobàtic d’alt voltatge. Com tot bon circ, tampoc no hi falta l’humor, que aquest any anirà a càrrec del català Eric Boo; ni els acròbates de força inversembl­ant del Kazakhstan. Pel que fa a l’equilibri, anirà a càrrec de Krasimir Vasov, de Bulgària.

Els espectacle­s en què serà obligatori mirar al cel els protagonit­zaran Camila Palma, de Xile, amb el seu trapezi volador, i el duo Moment of Love, que venen des del Vietnam per fer gaudir els assistents amb els seus vols de cintes aèries, a vuit metres.

Se’ls podrà veure durant l’hora i mitja que dura l’espectacle, que, tal com recorden els organitzad­ors, no té entreacte. “Noranta minuts de màgia sense aturar que conviden a desconnect­ar i, sobretot, a gaudir”, assegura Matabosch.

Malgrat que les actuacions comencen a les 21.30 hores, des de Nits de Circ recorden que els accessos s’obriran a partir de les 20 hores. “És recomanabl­e accedir abans al recinte, no només per una qüestió de seguretat i de comoditat, sinó per l’oportunita­t de poder gaudir del village”, avancen. A més, amb el preu de l’entrada ve inclòs l’accés a un espai dedicat a la gastronomi­a, on hi haurà una varietat selecciona­da de food trucks per als que vulguin sopar abans de la funció.

“Una nit per a totes les edats, en què només hi ha un objectiu: passar-s’ho bé”, conclou Matabosch. ●

L’espectacle ha venut més de 12.000 entrades entre Besalú i Roses aquesta segona edició

 ?? Jaume CUSÍ / Nits de Circ ?? Foto aèria de l’espectacle de Nits de Circ a Roses el dia de l’estrena aquesta setmana
Jaume CUSÍ / Nits de Circ Foto aèria de l’espectacle de Nits de Circ a Roses el dia de l’estrena aquesta setmana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain