La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona recupera al juliol més d’un 80% de passatgers

-

L’aeroport de Barcelona ● va recuperar al juliol un 82,7% de passatgers respecte a les xifres del mateix mes del 2019, abans de la pandèmia i any rècord de viatgers. En total, 4.431.648 viatgers van passar pel Prat. D’aquests, 3.176.544 correspone­n a viatgers de vols internacio­nals –un 79,4% respecte al 2019–, i 1.248.142, a passatgers de vols nacionals, un 92,1% respecte al mateix mes de fa tres anys. Des que ha començat l’any fins al juliol, l’aeroport barceloní va arribar als 22.224.399 usuaris, una xifra que suposa un 73,6% dels passatgers registrats els set primers mesos del 2019. Un total de 15.530.513 passatgers internacio­nals han passat per l’Aeroport Josep Tarradella­s Barcelona-El Prat durant aquests set mesos, fet que suposa una recuperaci­ó dun 70,5%. D’altra banda, el mercat nacional ha acumulat 6.650.190 viatgers en el transcurs dels set primers mesos de l’any, un 81,7% respecte al mateix període del 2019. és possible treballar per trobar un nou consens i posar d’acord l’Executiu central i la Generalita­t. I també els socis de Govern. La tasca no és fàcil, perquè la convivènci­a entre JxCat i ERC sempre va per la corda fluixa, però la patronal i el conjunt del món econòmic català creuen que paga la pena provar-ho.

El document tècnic en què treballara­n els experts de Foment planteja una via innovadora, insisteixe­n. De fet, l’equip de la Conselleri­a de Vicepresid­ència i Territori, en mans de Puigneró, va elaborar l’any passat una alternativ­a al pla d’Aena, que preveia ampliar la pista tant a l’est com a l’oest per preservar la llacuna de la Ricarda. La proposta, que no era oficial, va agafar per sorpresa ERC –es va assabentar de la proposta per aquest diari– i el malestar va ser espaterran­t. El conflicte va tornar a arraconar el debat sobre l’aeroport de Barcelona.

Ara s’obre una nova etapa, defensen des de la patronal, en què no s’han de buscar culpables, sinó solucions. La constituci­ó de la taula tècnica també servirà per posar en marxa l’acte sobre l’aeroport que Foment i l’IESE tenen pensat celebrar al novembre. D’aquesta manera, volen recuperar una iniciativa i una inversió que consideren vital per a Catalunya. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain