La Vanguardia (Català-1ª edició)

Kíiv ataca amb un dron l’Estat Major de la flota russa del mar Negre a Crimea

- !" # $%i&

Les Forces Armades d’Ucraïna ahir van insistir en els atacs a Crimea amb la incursió d’un dron sobre la seu de l’Estat Major de la flota del mar Negre russa a Sebastòpol. Una explosió produïda per un impacte, gravada en vídeo, feia entendre que o bé l’avió no tripulat havia aconseguit bombardeja­r l’edifici o bé havia caigut a la teulada, segons el governador local, Mikhaïl Razvozhaie­v. Els motius podrien ser dos: que fos abatut per les forces antiaèries russes o que fos un dron suïcida.

Ahir se’n desconeixi­en els danys, però aparentmen­t no hi va haver ferits. El 31 de juliol, almenys cinc persones van ser ferides perquè un dron va deixar anar un artefacte explosiu al pati de la seu de l’Estat Major de la flota, cosa que va obligar a cancel·lar les celebracio­ns del Dia de l’Armada, que se celebra aquest dia.

Paral·lelament, 12 ucraïnesos, entre ells tres nens, van ser ferits durant el bombardeig de Voznessens­k, al sud del país i a uns 20 quilòmetre­s de la central nuclear de Privdenukr­ainsk, també coneguda com a central del sud d’Ucraïna, la segona més potent –amb tres reactors– després de la de Zaporíjia. Aparentmen­t, un míssil va impactar en un edifici d’habitatges de Voznessens­k, una ciutat de 30.000 habitants a la regió de Mikolaiv. Segons la companyia estatal de l’energia nuclear, Enerhoatom, no “s’exclou que el míssil fos disparat en direcció a la central de Privdenukr­ainsk, de què els militars russos han intentat apoderar-se des de principis de març”.

L’intercanvi de foc d’artilleria, coets i míssils ahir va ser intens tant al sud del país com a la regió del Donbass, on l’exèrcit rus no sembla que avanci. Al sud d’aquest territori, el governador prorús nomenat a Mariúpol, Konstantin Ivatxtxenk­o, va escapar de l’explosió d’una bomba quan hi passava en cotxe. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain