La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo, partidari de tornar a tipificar el delicte de referèndum com a il·legal

- RedAcci'

“A mi no em sembla cap disbarat tipificar els referèndum­s il·legals. En tot el que sigui il·legal, com més claredat i concreció hi hagi, millor”. Així s’expressa el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una entrevista publicada ahir per Europa Press, quan li vam demanar si el PP estudia recuperar el delicte de referèndum il·legal al Codi Penal que va derogar l’expresiden­t José Luis Rodríguez Zapatero. Una posició que des del Govern central no van tardar a retreure-li. La vicepresid­enta primera, Nadia Calviño, va assenyalar ahir que “sembla” que Feijóo s’està “alineant amb les posicions més extremes del PP”, en una al·lusió a l’expresiden­t José María Aznar, que va ser qui va introduir aquesta tipificaci­ó el 2003.

En qualsevol cas, en aquesta mateixa entrevista, Feijóo va dir que creu que l’independen­tisme català no tornarà a la rebel·lia si el seu partit guanya les pròximes eleccions generals, perquè, a parer seu, aquest moviment ja coneix la “contundent” doctrina del Tribunal Suprem. I quan li van demanar per una possible reforma del delicte de sedició, Feijóo va advertir que no negociarà “amb la gent que delinqueix” i que desaparegu­in del Codi Penal “les actituds delictives que tenen i que protagonit­zen”. Després que en la taula de diàleg entre el govern espanyol i català s’acordés impulsar la llengua catalana al Senat, el líder del PP diu que no sap en què consisteix el que s’ha acordat, però llança un avís: “Si ara al Senat ens hem de posar cascs, entendrà vostè que això no és cap avenç, sinó més aviat un retrocés”.

Amb tot, el president del PP assegura que, si arriba a la Moncloa, tindrà una actitud “absolutame­nt oberta” amb la Generalita­t per parlar amb el seu president sobre com poden “invertir més i millor”, quina “política industrial és bona” per a aquesta regió i com poden “recuperar el protagonis­me econòmic de Catalunya que ha perdut aquests darrers anys”. ●

 ?? Nacho Frade / EP ?? El president del PP, Alberto Núñez Feijóo
Nacho Frade / EP El president del PP, Alberto Núñez Feijóo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain