La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fanatismo religioso

-

tras el gravísimo ataque en nueva York al escritor salman Rushdie, unos políticos condenaron el atentado, otros guardaron silencio y otros quisieron nadar y guardar la ropa. este fue el caso de gonzález Pons, vicepresid­ente del Partido Popular europeo, diciendo que era “urgente dejar de normalizar el fanatismo religioso como si se tratase de una manifestac­ión cultural más cuando no es otra cosa que atraso histórico”, o el ministro iceta, que se descolgaba citando a Rigoberta menchú: “el respeto a la diversidad es un pilar fundamenta­l en la erradicaci­ón del racismo, la xenofobia y la intoleranc­ia”.

Común en ambos mensajes era la atribución del atentado al fanatismo religioso (¿acaso budista, cristiano, judío, bahaí?) y a la intoleranc­ia en general, pero sin atreverse a mencionar al auténtico fanatismo: el islamismo radical.

Miguel Ángel Loma Pérez

Sevilla han estat més aviat poc ateses, no sembla un moment gens oportú per significar-se. Cada cosa té el seu temps, però això no forma part de l’ideari del bon

independen­tista.

una ocasió perduda de mostrar unitat en un acte en memòria d’aquells que van perdre la vida a Barcelona aquell fatídic 17 d’agost, i en el qual la política

no hi estava convidada.

Mercè Cucurny

Barcelona tenen la sensació que una part de Catalunya no vol tractar el castellà com a llengua pròpia. tampoc no hi ajuda negar-se al fet que segui vehicular a l’escola, encara que sigui en un 25%, o el pensament de l’anterior president de Catalunya, que qualificav­a com a “no normal” parlar castellà a Catalunya.

mentre aquesta part de catalans tinguin aquesta sensació de menyspreu, serà difícil impulsar el català entre tots.

Miguel Flaquer García Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain