La Vanguardia (Català-1ª edició)

El paradís balear captiva els EUA United Airlines exhaureix les places per als vols que enllacen Nova York i Palma sense escales

- Nekane D. Hermoso

La milla d’or de Palma, el passeig des Born i els seus voltants, acull les grans botigues de marca de luxe en què el preu dels productes als aparadors treu les ganes d’entrar-hi. No per a tothom. Aquest estiu, els comerciant­s de la zona han notat un increment de turistes americans interessat­s en la roba i els complement­s de luxe d’alta qualitat.

El mercat americà està descobrint el paradís balear i una part de culpa la té el vol directe de United Airlines que, des del 3 de juny, enllaça les ciutats de Palma i Nova York. Arriben a l’arxipèlag per gaudir d’experiènci­es, amb un paquet que, en molts casos, inclou visites als punts d’interès amb guies privats, degustació de vins als cellers que han proliferat a les Illes, partides de golf i lloguer d’embarcacio­ns per visitar alguna de les cales de la costa.

El Consell de Mallorca calcula que un nord-americà gasta uns mil euros al dia de mitjana

La percepció ciutadana que cada vegada hi ha més turisme americà a les Illes se sustenta amb dades. Segons Turespaña, fins al juny, amb el vol directe tot just operatiu aquell mes, han arribat a Mallorca 55.942 turistes americans –gairebé el mateix nombre que en tot el 2021, quan van arribar 61.710 americans–. Un total de 5.023 passatgers han aterrat en vols directes, sense connexió amb altres ciutats. El 2021 van ser 267, la majoria en jet privat.

El conseller de Turisme del Consell de Mallorca, Andreu Serra, considera que l’obertura d’aquest vol de United Airlines, que fa el trajecte entre Newark i Palma en menys de vuit hores, és estratègic i una gran notícia per a les Illes. “Permet diversific­ar”, assegura. Recalca que és un turisme de gran qualitat, que gasta molt més que el visitant mitjà que passa les vacances a les Balears. La freqüència de la línia és de tres vegades per setmana. Un estudi del Consell de Mallorca calcula que cada americà pot arribar a gastar més de 1.000 euros al dia entre allotjamen­t en hotels de luxe, compres i experiènci­es gastronòmi­ques. S’hi sol estar una setmana, tot i que alguns només dos dies i després agafen un creuer de Royal Caribbean, companyia que té un acord de col·laboració amb United Airlines.

“Representa un turisme de qualitat, que valora i cuida el territori, la cultura i història local, que respecta el resident i que beneficia més sectors i activitats econòmique­s”, assegura la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Jesús María Calvo és el director de Balearhous­e, una

S4ciet 2urespaña.

Luristes americans arribats a Mallorca fins al juny, amb el vol directe estrenat aquest mes.

 ?? BAIME REINA ?? Un carruatge passeja els turistes per la milla d’or de Palma, al centre de la ciutat, on hi ha les botigues de marques de luxe
BAIME REINA Un carruatge passeja els turistes per la milla d’or de Palma, al centre de la ciutat, on hi ha les botigues de marques de luxe

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain