La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vanessa Bryant, destrossad­a

La vídua de Kobe Bryant plora per les fotos de l’accident

- Isabel Clarós

Dimarts Kobe Bryant faria 44 anys, un dia difícil per a la seva vídua Vanessa i la Natalia (19), la filla més gran de les quatre que va tenir el matrimoni. La Gianna, la segona, tenia 13 anys quan va morir amb el seu pare a l’accident d’helicòpter, el gener del 2022. I la Bianka (5) i la Capri (3) són molt petites.

Aquests dies, però, Vanessa Bryant està revivint encara més el dolor per la pèrdua del seu marit i la seva filla al judici per la demanda que va interposar contra el comtat de Los Angeles. La vídua acusa uns quants ajudants del xèrif i bombers que van anar al lloc de l’accident de difondre fotos dels cossos sense vida de Kobe Bryant i la seva filla entre els seus coneguts en un bar californià.

Divendres va ser el vuitè dia del judici i a Vanessa Bryant li va tocar el torn de declarar: “Estic destrossad­a, ferida i em sento traïda pels treballado­rs del comtat que van filtrar les fotos”, va sentenciar. I va confessar que no ha vist mai aquestes imatges perquè els vol “recordar com van eren”.

Bryant al·lega que s’ha violat el dret a la intimitat de les víctimes i que s’ha provocat “un gran dolor” als familiars, de manera que exigeix una compensaci­ó econòmica al comtat, una quantitat que podria arribar a “uns quants milions de dòlars”.

A més a més, durant el seu testimoni, la vídua del jugador de bàsquet va assegurar que pateix estrès emocional pel “temor” de poder trobar “imatges horribles dels seus éssers estimats a internet”.

De fet, no es va poder aguantar les llàgrimes quan va explicar que va haver d’“abandonar la casa” perquè la seva família no la veiés plorar quan va llegir en un article publicat a Los Angeles Times que les fotografie­s suposadame­nt s’estaven difonent a la xarxa.

Aquesta demanda va ser presentada de manera conjunta per Vanessa Bryant i Chris Chester, un vidu que també va perdre la seva dona i filla durant el sinistre del 26 de gener del 2020, on van morir nou persones.

Durant l’obertura del judici, la setmana passada, l’advocat de Vanessa Bryant, Luis Li, va argumentar que les fotos no es van fer amb cap propòsit oficial per a la investigac­ió, sinó per convertir-se en “xafarderie­s visuals” i humiliar les víctimes. “Es van compartir diferents vegades amb persones que no tenien cap raó per rebre-les”, va argumentar Luis Li.

Però la defensa dels acusats va al·legar que les fotos no han sortit a internet durant els dos anys i mig que han passat des de l’accident i que, per tant, no hi ha cap motiu pensar que sí que podria passar ara.

Alguns dels implicats que han pujat a l’estrada asseguren que ja van esborrar les fotografie­s que havien compartit amb més persones. Els seus advocats van considerar que el fet d’haver esborrat les fotos per sempre garanteix que no surtin a la llum.

L’any passat Vanessa Bryant va arribar a un acord econòmic amb la companyia d’helicòpter­s que havia denunciat per l’accident. El febrer del 2021 els investigad­ors van assegurar que el pilot de l’helicòpter es va desorienta­r per culpa de la boira, ja que no va seguir el protocol de pilotatge establert quan es vola amb nuvolosita­t densa. ●

La dona declara al judici contra els que van filtrar les imatges del seu marit i la seva filla morts

 ?? Damian Dovar*anes + ,P ?? Vanessa Bryant amb ulleres de sol sortint del judici amb la seva amiga Sydney Leroux
Damian Dovar*anes + ,P Vanessa Bryant amb ulleres de sol sortint del judici amb la seva amiga Sydney Leroux

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain