La Vanguardia (Català-1ª edició)

Incògnita Koundé

El club manté el dubte fins al final de si podrà inscriure el central francès per jugar avui a Sant Sebastià

- Carles Ruipérez

Koundé, sí; Koundé, no. El Barcelona continua esfullant la margarida. Quan només quedaven 24 hores per al xiulet inicial del partit d’aquesta nit a Sant Sebastià, Xavi Hernández encara no sabia amb certesa si podia comptar o no amb el central francès per enfrontar-se a la Reial Societat. El tècnic ha hagut de preparar el matx amb un asterisc a la posició a l’eix de la defensa perquè la incògnita no s’ha pogut aclarir en tota la setmana. El suspens s’ha instal·lat a Can Barça.

La cúpula esportiva va estar treballat durant tot el dissabte per esgotar les opcions perquè Xavi tingués disponible avui Koundé. Ara mateix, les opcions més viables per fer-li lloc són la possible venda d’Aubameyang al Chelsea i la sortida, amb la carta de llibertat, de Memphis cap al Juventus.

El francès, de 23 anys, es va quedar fora de les inscripcio­ns el 12 d’agost quan LaLiga va acceptar tota la documentac­ió de l’anomenada quarta palanca, la venda d’un 24,5% de Barça Studios a Orpheus Media. Va ser l’únic que no hi va entrar. I en vuit dies, malgrat haver tingut converses avançades amb diferents equips, no ha aconseguit alliberar una massa salarial per poder aconseguir la fitxa de l’ex del Sevilla.

Fitxat per 50 milions el 28 de juliol –l’últim que ha arribat, de moment–, Koundé es perdrà les dues primeres jornades del campionat si persisteix­in aquets problemes burocràtic­s i econòmics que lliguen de mans el club blaugrana.

“La prioritat ara és inscriure Jules Koundé”, va deixar clar el tècnic egarenc a la roda de premsa abans de dissabte al migdia. Per si de cas, Xavi va optar per no facilitar la llista de convocats fins aquest mateix matí en espera de novetats sobre el francès. “Necessitem sortides”, va corroborar. El tècnic s’està acostumant a conviure amb el misteri fins al final.

Fonts del vestidor confien que queda temps per comptar amb aquest reforç de luxe a última hora per enfrontar-se a la Reial Societat. Fins i tot unes hores abans del partit es pot obtenir el permís. Després d’aprovar l’operació, LaLiga remetrà la informació a la federació,que és la que tramita la fitxa. Però tothom sap que és difícil. Molt difícil.

Una de les primeres pistes es tindrà quan se sàpiga qui són els integrants de l’expedició del Barça i si el defensa francès puja o no

~~{{~{ ~~{{~{ ~{~{{{ ~{~{{{ j{~~j€ j{~~~j j{~~j j{~~€| j{~~~ ~{{~~j ~{{~{~ j{{j{€ ~{{~{€ ~{{~{€

ple rendiment en espera de saber si avui es podrà vestir de curt

La cúpula esportiva exhaureix les opcions perquè Xavi disposi del defensa com a reforç d’última hora

Les opcions més viables per fer-li lloc són la possible venda d’Aubameyang i la sortida de Memphis

Umtiti, antic propietari del número 23, té avançada la cessió al Lecce, però el Barça es farà càrrec del sou

 ?? Alejandro Garcia / EFE ?? Corrent cap al debut? Koundé es va entrenar ahir a
Alejandro Garcia / EFE Corrent cap al debut? Koundé es va entrenar ahir a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain