La Vanguardia (Català-1ª edició)

“La pressió és per a mi”, diu el tècnic

-

El Barça torna a estar per

● sota dels seus grans rivals pel títol després de l’ensopegada contra el Rayo de la primera jornada. Xavi no vol que el 0-0 es magnifiqui. “El dia del Rayo va ser una desgràcia futbolísti­ca, perquè no va ser pas un partit notable, però sí que va ser un partit per guanyar”. I va demanar que no s’escampi el desànim, però sempre amb humilitat. “No hi ha res fàcil, perquè estem a l’elit del futbol. Som candidats als títols, però hem de portar la bandera de la humilitat, del sacrifici i el compromís”, va recomanar. El tècnic vol alliberar els seus jugadors de la tensió i l’obligació d’haver de guanyar. “Els he dit que la pressió la tinc jo, que jo soc el responsabl­e i que ells només han de jugar”, va dir com a recepta per aconseguir la primera victòria a la Lliga. Però sap que serà difícil, ja que va qualificar la visita a la Reial de “camp dur”. “És un equip que fa moltes coses bé, un rival físic i tècnic. Enmig, s’hi ajunten Brais, Silva i Merino, i a dalt tenen gent ràpida com Isak i Kubo”, va destacar del conjunt d’Imanol. a l’avió amb destinació a Sant Sebastià, que surt a les onze del matí de l’aeroport del Prat.

Seria bon senyal que Koundé pugés a l’avió i, en canvi, Aubameyang i Memphis no. Els dos davanters tenen clau del que passi a partir d’ara a la defensa del Barça, perquè el nou contracte, molt a la baixa, de Piqué i el diferiment de salari de Busquets van quedar encallats.

Difícilmen­t sortirà a la llista el nom de Dest, sobre qui el tècnic va ser molt taxatiu. “Ell ja sap quina és la situació”, va sentenciar. I Umtiti, antic propietari de la samarreta amb el número 23 –amb què Koundé va jugar el Gamper–, té encarrilad­a la seva cessió al Lecce, però l’estalvi és nul, ja que el club es farà càrrec del sou.

Conscient de la complexita­t dels casos oberts, Xavi ni tan sols descarta emportar-se els dos puntes al País Basc i –per què no?– fer-los jugar. “De moment no han sortit ni Aubameyang ni Memphis i els podem fer servir”, va apuntar. De fet, el gabonès, autor del gol del triomf blaugrana la temporada passada a Anoeta, ja va jugar en la recta final contra el Rayo durant la primera jornada.

L’entrenador del Barcelona tampoc no veu Koundé descentrat ni nerviós pel desenllaç de la seva situació per si finalment és apte i pot acabar debutant. “El veig bé. Jules és un líder natural”, va elogiar la seva mentalitat. L’únic que ja sap segur Xavi és que no podrà alinear Sergio Busquets, sancionat després de la seva expulsió a la primera jornada. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain