La Vanguardia (Català-1ª edició)

Golejada a la contra

El Celta va jugar millor la primera part, però els blancs el van superar clarament a la segona en un partit en què hi va haver tres penals

- Carlos Novo

La vida sense Casemiro va començar per al Madrid amb una victòria a Balaídos de l’estil de la que va obtenir fa una setmana a Almeria, tot i que amb més efectivita­t de cara a porta. El Celta va ser millor la primera part, però va arribar al descans al darrere del marcador. El Madrid va millorar el segon acte i va picar a la contra davant un Celta que ja no va poder ficar-se en el partit.

El Madrid va estar sotmès en el joc el primer temps, però en va tenir prou amb el joc elèctric de les seves estrelles: sobretot Vinícius, que va donar la nit al seu marcador; Hugo Mallo, i Modric, que es va treure de la màniga un golàs en una jugada personal a prop ja del descans.

Tampoc el centre del camp del Madrid no va anar tan diferent del dels Jocs Mediterran­is de dissabte. Llavors ja no va jugar d’inici Casemiro, que va sortir el segon temps. Qui faltava ahir de l’onze titular va ser Kroos, afligit per una grip.

Els blancs, que ahir van estrenar tercer equipament –negre–, van jugar amb un centre del camp compost per Tchouaméni, Camavinga i Modric. El primer havia de fer de Casemiro, però Tchouaméni fins ara ha dit poc, tot i que va millorar en la segona part, i va ser Camavinga el migcampist­a que més va robar i va incomodar el rival. No li va donar per imposar el seu futbol perquè va ser el Celta el que va tenir la pilota la major part del primer temps.

El partit es va veure condiciona­t per dos penals abans de la mitja hora d’un tall semblant,

Vinícius va ser el millor del partit i va destrossar el Celta amb les seves contínues corregudes per l’esquerra

unes mans que van semblar tan clares com involuntàr­ies. La primera va ser de Tapia al minut 13 per intercepta­r una rematada d’Alaba. Gil Manzano va consultar el monitor i va assenyalar penal, que va transforma­r Benzema, el seu primer gol de la temporada.

L’avantatge no va durar gaire al Madrid, que ja llavors vivia replegat esperant una contra conduïda per Vinícius, que Mallo tirava a terra una vegada i una altra. El penal el va cometre Militão quan va tocar la pilota amb el braç estès. El brasiler és un central que ha millorat molt, molt ràpid al tall, però no hi ha partit en què no cometi una distracció greu. Va llançar des dels onze metres Aspas i va empatar el partit.

L’1-1 va deixar el matx més pròxim per als interessos del Celta, més ben posat en el camp i més amenaçador quan arribava a prop de l’àrea.

Tot i això, va ser el Madrid el que va picar una altra vegada abans del descans en una acció individual de Modric, que es va deixar anar de Tapia i va col·locar la pilota a l’escaire, inabastabl­e per al porter Marchesín.

El Celta va sortir valent al segon temps, però el Madrid va matar el partit molt aviat, al minut 56, amb una passada de Modric a Vinícius que va deixar davant de Marchesín, que va regatejar per marcar a porta buida. El Celta va reclamar a l’inici de la jugada un penal per mans de Militão que no va concedir Gil Manzano. El brasiler estava d’esquena.

Deu minuts després, una altra contra, aquesta iniciada per Tchouaméni, va passar per Vinícius i va acabar en una rematada creuada de Fede Valverde que es va anticipar a Benzema. Encara va poder ser més gran el càstig per als celestes, perquè Eden Hazard va fallar un penal comès per Hugo Mallo sobre Benzema. El francès el va deixar llançar al belga i Marchesín li va endevinar la intenció. ●

El Madrid es va quedar sense la maneta perquè Hazard va fallar un penal que li va deixar llançar Benzema

?? Barcel naAP  /  FP ?? Luka Modric, que va ser una peça clau, va fer el segon gol del Madrid amb aquesta rematada
Barcel naAP / FP Luka Modric, que va ser una peça clau, va fer el segon gol del Madrid amb aquesta rematada