La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sam Bennett, un irlandès entre tulipes

El lideratge passa de Gesink al seu compatriot­a i company Teunissen

- Carles R ipérez

De neerlandès a neerlandès. La Vuelta és als Països Baixos i el mallot vermell passa de mà en mà entre els veïns. Se’l va enfundar Robert Gesink la primera etapa i aquest diumenge, el darrer dia pel país abans de viatjar a Euskadi, el portarà Mike Teunissen, que va ser quart en l’esprint d’ahir. Tots dos del Jumbo. Tot queda a casa. Fins i tot el mallot de la muntanya el va atrapar un altre compatriot­a, Van der Berg (EF) a l’únic port, amb la ratxa que tinc en les grans voltes”. Des del 2018 sempre que n’ha corregut una ha aixecat els braços. Els ha aixecat en totes tres. A la Vuelta són tres participac­ions i quatre victòries: dues el 2019, una el 2020 i la del 2022.

Bennett no va voler desgastars­e en l’esprint bonificat a la pista d’aterratge de la base aèria de Soesterber­g. Allà Pedersen va batre Mullen, l’amic i company de Bennett, que va guardar forces. A la meta l’excampió del món va veure com el velocista del Bora estava fresc i va estar intractabl­e.

Poc es podia imaginar Pau Miquel fa un any que el 20 d’agost del 2022 bufaria les espelmes del seu vint-i-dosè aniversari a Utrecht, disputant la seva primera Vuelta a Espanya. El Kern Pharma, equip pel qual havia fitxat, ni tan sols va ser convidat per a l’edició del 2021.

Tantes voltes fa la vida que el ciclista de Sant Quirze del Vallès ho va celebrar en carreteres neerlandes­es amb una escapada. “No oblidaré aquest aniversari. El director tenia clar que jo era l’encarregat de posar-me en la fugida”, va descobrir. “Em quedo amb l’espineta clavada perquè venia amb bones cames però no he pogut guanyar l’esprint de la muntanya”. Va ser tercer en la petita cota, després de Van der Berg i Guernalec.

Vint anys més gran, Alejandro Valverde només demanava una cosa a la seva última Vuelta: salut i cap caiguda. A la primera cullerada, una mosca. A 500 metres de la meta, alguns van caure i ell, tot i que va frenar, se’n va anar a terra. Un bon ensurt per començar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain