La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un ‘influencer’ amb futur per a Almodóvar L’actor Manu Ríos fa avançar la seva precoç carrera cridant l’atenció del reputat director

- Barc ona

Calzada de Calatrava és un municipi de Ciudad Real d’uns 3.500 habitants. No és gaire habitual que, amb aquesta estadístic­a, ara mateix el poble manxec compti amb dos dels reclams més importants de la indústria audiovisua­l i cinematogr­àfica que, a més, el destí ha fet coincidir. D’aquest municipi és Pedro Almodóvar, igual que la seva aposta per a la seva nova pel·lícula, un jove de 23 anys que molts ja consideren com un nou “noi Almodóvar”.

Manu Ríos i Almodóvar es porten mig segle i a partir d’ara no només compartira­n localitat de naixement, sinó que el jove actor serà un dels punts forts del director per al seu nou film, Extraña forma de vida, que també comptarà amb les interpreta­cions de Pedro Pascal i Ethan Hawke. La pel·lícula serà la resposta a Brokeback Mountain, la cèlebre producció amb temàtica gai dirigida per Ang Lee, i que va perdre l’Oscar a la millor pel·lícula el 2005 contra Crash.

Per al llargmetra­tge, Almodóvar ha escollit una de les perles de la nova generació d’actors espanyols que ha proporcion­at la sèrie Élite, de la plataforma Netflix. La ficció ja té una llarga llista de cares que han sortit a la palestra mediàtica gràcies a la seva participac­ió en la sèrie de Carlos Montero, i que ha servit com a planter per a altres actors i actrius, com Ester Expósito, Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau, Aron Piper, Omar Ayuso, Claudia Salas o Georgina Amorós.

El cert és que Élite s’ha convertit en una autèntica fàbrica de celebs que combinen la faceta interpreta­tiva amb el seu reclam com a marques a les xarxes socials, i que es van renovant mentre avança la sèrie. En aquesta nova generació, en què destaquen noms com Carla Diaz, Martina Cariddi o

Pol Granch (que s’han incorporat a partir de la quarta temporada), és on també ha brillat Manu Ríos, que interpreta un turmentat jove que viu totes les seves experiènci­es al límit.

A la pell del personatge de Patrick Blanco hi habita un Manu Ríos que des de molt petit ha tingut clar que la seva carrera apuntava cap a les arts escèniques. El jove manxec va començar publicant versions de cançons a la plataforma YouTube, en una època en què no només admirava Justin Bieber, sinó que es pentinava com ell i n’imitava tots els moviments. Ho sap molt bé la seva mare, la Manoli, que acollia a la seva perruqueri­a el seu fill perquè fes passar una bona estona a les clientes mentre se’ls assecava el tint.

Després d’intentar-ho a la televisió, Ríos va interpreta­r Gavroche a Els miserables amb només 13 anys, i fins i tot va ser la fitxa vermella de Parchís a la reinvenció del grup. Records inesborrab­les per a algú que ara té

El manxec també és model i cantant; va ser la fitxa vermella a la reinvenció de Parchís

més d’11 milions de seguidors a Instagram, on s’ha consolidat, no només com a influencer, sinó també com a model per a diferents marques. Després d’Élite, va participar en la sèrie La edad de la ira, d’Atresmedia, un dels drames televisius més potents de la temporada.

Ríos també serà el protagonis­ta del nou thriller de Netflix, El silencio, en què tornarà a coincidir amb Aron Piper, una altra de les grans joies per a les noves generacion­s.

Sens dubte, però, si alguna cosa pot revaloritz­ar la carrera de l’actor, model, cantant i influen

cer manxec és la connexió amb la nova pel·lícula d’un Almodóvar que s’ha deixat seduir pel magnetisme d’un jove de 23 anys que segurament serà un dels grans reclams de la indústria durant els pròxims anys. Li sobra carisma, estil i versatilit­at, i la seva progressió sembla, de moment, que no té límit. A la gala Met d’aquest any ho va deixar molt clar.

 ?? ?? a ap!  e"
es sèries ‘La edad de la ira’ (a dalt) i ‘Élite’ li han donat rellevànci­a
a ap! e" es sèries ‘La edad de la ira’ (a dalt) i ‘Élite’ li han donat rellevànci­a
 ?? SeRgio R MoReno / GTRES ?? Rec a . Ríos té més d’11 milions de seguidors a Instagram, i el nombre segueix augmentant
SeRgio R MoReno / GTRES Rec a . Ríos té més d’11 milions de seguidors a Instagram, i el nombre segueix augmentant
 ?? ?? Gran paper. EI jove actor és un dels fitxatges d’Almodóvar per a la seva nova pel·lícula
Gran paper. EI jove actor és un dels fitxatges d’Almodóvar per a la seva nova pel·lícula
 ?? InstagRam ??
InstagRam
 ?? ??
 ?? Jrcuc BnNTlrc / GIREL ??
Jrcuc BnNTlrc / GIREL
 ?? ICNÓÓrn BAucÓ/l BaPToóven ??
ICNÓÓrn BAucÓ/l BaPToóven

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain