La Vanguardia (Català-1ª edició)

El calendari Pirelli es rendeix a les muses

L’almanac el protagonit­zen models fotografia­des per Emma Summerton

- Isabel Clarós

Ja han vist la llum les primeres imatges del calendari Pirelli del 2023, una joia de col·leccionism­e que celebra la 49a edició. Si als anteriors almanacs s’han fotografia­t actrius, actors, cantants, músics, esportiste­s, activistes i models, en aquesta ocasió el càsting està format exclusivam­ent per models, cosa que no passava des del 2015.

El calendari Pirelli porta per títol Cartes d’amor a la musa i està dedicat a la “potència creativa”, la fortalesa i la passió de la dona. Per això la fotògrafa també és una altra dona, l’australian­a Emma Summerton, la cinquena que retrata el calendari Pirelli, després de Sarah Moon (1972), Joyce Tenenson (1989), Inez van Lamsweerde (2007, amb Vinoodh) i Annie Lebovitz (2000 i 2016).

Les models triades són les més destacades actualment a les passarel·les i a les portades de les revistes, com per exemple Karlie Kloss, Bella Hadid, Ashley Graham o Emily Ratajkowsk­i.

La top model nord-americana Karlie Kloss encarna la musa de la tecnologia i ja va participar en el calendari del 2013. La també americana Guinevere van Seenus és la musa de la fotografia fotògrafa al nou calendari, cosa que és també a la vida de real, a més de dissenyado­ra de joies. És una veterana al calendari, ja que hi apareix el 2006 i el 2012. La model del Sudan Adut Akech és l’atrapa-somnis, i ja va ser fotografia­da al calendari del 2018.

Unes altres dues models veteranes són la russa Sasha Pivovarova, que encarna la pintora, ja que ella també ho és i ha exposat a París i Nova York. Ja va formar part de l’almanac el 2008. La model Abdwoa Aboah, de pare ghanès, és la reina del calendari Pirelli, en què ja havia participat anteriorme­nt.

Entre les models debutants en aquest esperat almanac hi ha la nord-americana, de pare palestí i mare neerlandes­a, Bella Hadid, que encarna el follet. Les britànique­s Emily Rajtakowsk­i, que encarna l’escriptora; Cara Delevingne, que és la intèrpret, i Lila Moss, la filla de Kate Moss, que és la vident.

També s’estrena al calendari la nord-americana Lauren Wasser, que és l’atleta. Aquesta model va perdre dues cames per una malaltia. I les models de talles grans Ashley Graham, que és l’activista, o Precious Lee, que és la contista. Kaya Wilkins encarna la música, ja que ella també canta amb el nom artístic d’Okay Kaya. I finalment cal destacar la model xinesa He Cong, que és la sàvia.

Emma Summerton ha fet les fotos del calendari Pirelli a Nova York i Londres entre el juny i el juliol i es presentarà oficialmen­t al novembre durant una gran festa, que encara no se sap en quina ciutat se celebrarà. ●

Hi participen, entre d’altres, Karlie Kloss, Bella Hadid, Ashley Graham, Emily Rajtakowsk­i o Lila Moss

 ?? BarccelonT LFTÓÓN ?? Estrelles. A *alt, *’esquerra a *reta: Bella Ha*i* (com el follet), Karlie Kloss (la tecnologia) i Ashley Graham (l’activista). Sobre aquestes línies Lila Moss, la filla *e Kate Moss, que representa la vi*ent, posant per a Emma Summerton
BarccelonT LFTÓÓN Estrelles. A *alt, *’esquerra a *reta: Bella Ha*i* (com el follet), Karlie Kloss (la tecnologia) i Ashley Graham (l’activista). Sobre aquestes línies Lila Moss, la filla *e Kate Moss, que representa la vi*ent, posant per a Emma Summerton
 ?? BarccelonT LFTÓÓN ??
BarccelonT LFTÓÓN
 ?? BarccelonT LFTÓÓN ??
BarccelonT LFTÓÓN
 ?? BarccelonT LFTÓÓN ??
BarccelonT LFTÓÓN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain