La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els límits de Koundé

El club vol alliberar 20 milions d’euros de massa salarial aquesta setmana perquè el central debuti diumenge

- Anaïs Martí

Jules Koundé va entendre i va acceptar amb esportivit­at ser l’únic dels cinc nous fitxatges blaugrana que va quedar fora de la convocatòr­ia per disputar el primer partit de Lliga contra el Rayo perquè el club no havia alliberat la massa salarial suficient per inscriure’l. Una setmana més tard la mateixa circumstàn­cia el va obligar a no anar a Sant Sebastià, quedar-se a casa i veure el segon partit per televisió. Tot i que el central francès continua mostrant-se comprensiu amb Xavi i el cos tècnic, també és cert que se sent decebut amb la gestió del club.

Koundé i el mateix Xavi estan molt pendents de l’execució de l’operació sortida que ha d’alliberar uns 20 milions d’euros de massa salarial per inscriure el francès. El Barça té tres casos oberts que busquen la sortida de Memphis, Aubameyang i Dest, a les quals s’afegeixen dues carpetes de menys entitat. La d’Umtiti, que apunta a una cessió al Lecce amb el Barça assumint la seva fitxa, i la de Braithwait­e, per qui ha preguntat el Mallorca tot i que el danès no ha deixat de mostrar cert desinterès durant tot l’estiu per canviar d’aires.

Fonts del club asseguren que són optimistes amb poder tancar almenys dues operacions aquesta mateixa setmana que permeti que Koundé estigui disponible diumenge vinent 28 d’agost per jugar contra el Valladolid al Camp Nou. No hi ha gaire més marge. El mercat de fitxatges es tanca l’1 de setembre i a més el futbolista té una clàusula per la qual quedaria lliure si el club blaugrana no és capaç d’inscriure’l després d’haver pagat 50 milions al Sevilla.

Els jugadors més predisposa­ts a sortir són Memphis i Aubameyang. El primer té les condicions econòmique­s pactades amb el Juventus, però està pendent de l’aprovació de la comissió econòmica del club italià, que estudia altres opcions. La sortida de Memphis alliberari­a uns 12 milions, quantitat insuficien­t per inscriure Koundé. Diferent és el cas d’Aubameyang, que està a prop de marxar al Chelsea. Tot i que prioritzav­a quedar-se a Barcelona, és conscient que té molta competènci­a i s’ha deixat estimar pel conjunt anglès, que li ofereix un contracte de tres anys i unes molt bones condicions econòmique­s. El traspàs podria deixar a les arques blaugrana prop de 22 milions d’euros fixos, una quantitat que sí que permetria la inscripció de Koundé.

Menys senzill és el cas de Dest. El seu entorn assegura que abans de les vacances Xavi li va comunicar que comptava amb ell. Però després del període vacacional el tècnic i també l’àrea esportiva liderada per Mateu Alemany i Jordi Cruyff li van aconsellar buscar una sortida per poder alliberar massa salarial, reforçar la plantilla i inscriure Koundé. Malgrat el gir dels esdevenime­nts que l’han portat a quedar-se fora de les convocatòr­ies dels dos partits de Lliga fins ara, Dest no ha rebut cap oferta convincent i vol continuar a Barcelona. ●

El futbolista té una clàusula per la qual quedaria lliure si el club no és capaç d’inscriure’l abans de l’1 de setembre

 ?? PAU BARRENA / AFP ?? Koundé durant la presentaci­ó com a jugador del Barcelona
PAU BARRENA / AFP Koundé durant la presentaci­ó com a jugador del Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain