La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casemiro: “El meu cicle aquí s’ha acabat”

El migcampist­a brasiler s’acomiada

- Carlos Novo

El Reial Madrid va acomiadar Casemiro en un acte institucio­nal a Valdebebas en què el president Florentino Pérez va agrair al jugador les nou temporades al club. El brasiler va prendre la paraula en roda de premsa i va assegurar que la decisió d’anar-se’n del Bernabeu no va ser provocada per l’oferta del Manchester United: “Des de la final de la Champions (a París, davant el Liverpool) sentia que el meu cicle al Madrid s’havia acabat. Necessitav­a nous reptes”.

El jugador, de 30 anys, va desmentir que se’n vagi del Madrid per una qüestió pecuniària. El Madrid li paga una mica més de cinc milions nets per temporada i al United guanyarà prop de 13 milions per any (a més d’augmentar-li de tres a quatre els anys de contracte). “La gent que pugui pensar això és que no em coneix. Si fos per diners, me n’hauria pogut anar fa quatre anys; és l’últim en què pensaria”, va afirmar.

Més endavant, Casemiro va insistir en el mateix: “Quan es va acabar la final de la Champions, vaig tenir la sensació que s’acabava el meu cicle aquí. Soc honest. Després de les vacances, amb el cap tranquil, la sensació era la mateixa. No va ser tan ràpid. Ja vaig parlar amb el club tot just acabar la Champions”.

Sobre el que busca al Manchester United, un club immers en una profunda crisi des de fa anys i que aquesta temporada no juga la Champions, Casemiro va comentar: “Busco nous reptes en un altre país, una altra cultura. El United és el club més important d’Anglaterra. Dels pocs que pot competir amb la grandesa del Madrid. Aquí ho he guanyat tot, i allà, res. Vull aportar el que he aportat aquí”.

El jugador va explicar una anècdota del seu comiat amb Toni Kroos. “Em va fer un missatge de WhatsApp a les quatre de la matinada de divendres per preguntar-me si me n’anava. Li vaig respondre que què feia despert a aquelles hores”.

Florentino Pérez va qualificar Casemiro com un dels grans mites del club. “No vaig creure mai que arribaria ara aquest moment. Recordo quan em vas dir, acabat d’arribar, que només demanaves jugar cinc partits per demostrar la teva qualitat, i no van ser cinc, van ser 336 els que has jugat, amb 18 títols. T’has guanyat el dret a decidir el teu futur i ho hem de respectar”, va dir en el seu discurs. ●

“Si fos per diners, me n’hauria anat fa quatre anys; és l’últim en què pensaria” Casem ro BugPdor del /Pnchester anited

 ?? Barc lronTE LFÓrnNT I CFC ?? Casemiro, vist a través d’una pantalla disposada al seu acte de comiat a Valdebebas
Barc lronTE LFÓrnNT I CFC Casemiro, vist a través d’una pantalla disposada al seu acte de comiat a Valdebebas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain