La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sanna Marin dona negatiu al test de drogues

-

El test de drogues

● que divendres es va fer la primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, ahir va confirmar que la mandatària no va consumir estupefaen­ts durant una festa privada amb uns amics, segons l’Oficina del Govern finlandès.

En un breu comunicat, l’Executiu nòrdic va assenyalar que “no s’ha trobat cap droga a la prova a què es va sotmetre la primera ministra Sanna Marin el 19 d’agost del 2022”, i va afegir que la mateixa Marin va pagar el test, que es va dur a terme en una clínica privada.

La primera ministra es va sotmetre a la prova de drogues voluntària­ment “per netejar la seva reputació” i apaivagar els rumors malintenci­onats que van sorgir a les xarxes socials, arran de la filtració d’uns vídeos en què Marin canta i balla en una festa privada. Malgrat que la mandatària socialdemò­crata sempre va dir que no havia consumit drogues a la festa –va admetre que havia consumit alcohol– i que no havia vist que se’n consumissi­n, alguns polítics de l’oposició i, fins i tot, diversos mitjans de comunicaci­ó van exigir que es fes la prova sobre la possible presència d’estupefaen­ts al seu organisme.

“No he consumit mai drogues, ni tan sols durant la meva joventut. Tant de bo visquéssim en una societat en què es pogués confiar en la meva paraula. Em vaig fer la prova perquè deixessin de sospitar de mi”, va afirmar divendres.

“Estic molesta perquè aquests vídeos s’han publicat. La qüestió és que he sortit de festa amb uns amics, he ballat i he cantant, tot i que és cert que esbojarrad­ament”, va manifestar la mandatària. “Tinc una vida familiar, una vida laboral i temps lliure per passarlo amb els meus amics, igual que molta gent de la meva edat”, es va defensar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain