La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quarta víctima mortal durant les festes dels bous al carrer de València

-

Quatre persones han mort aquest any durant la celebració dels festejos populars a diverses localitats de la Comunitat Valenciana. L’última víctima, un home de 24 anys, va morir diumenge perquè va ser envestit i tombat per un dels animals dels bous al carrer de Vallada (València).

El Consistori d’aquest municipi, a través de les xarxes socials, informava que se suspenien les festes de la nit passada i totes les que s’havien de celebrar dilluns, a més de decretar una jornada de dol oficial, fer un minut de silenci aquest migdia i comunicar a la família i als amics del mort la seva tristesa i solidarita­t.

El cap de setmana va ser accidentat a Vallada pels correbous. La nit anterior, l’animal va passar per sobre d’un jove, tot i que no li va causar ferides greus. Dissabte, durant el recorregut del bou en corda, un altre exemplar es va escapar uns metres, va pujar a una furgoneta i va causar danys materials.

Amb aquesta última víctima, ja són quatre els morts en aquest tipus de festejos a la Comunitat Valenciana des que va començar l’any. El primer va ser un ciutadà francès, de 64 anys, que va morir després de passar nou dies ingressat a l’hospital de Dénia a causa d’una agafada, la nit del 8 al 9 de juliol, durant la celebració dels correbous de la localitat alacantina de Pedreguer. Pocs dies més tard, el 12 de juliol, un altre home, veí d’Albacete, moria als bous al carrer de Picassent; i un altre home, en aquest cas un veí de Meliana, també moria per una greu agafada als festejos taurins d’aquesta localitat valenciana. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain