La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nova oportunita­t per al turisme

-

Les dades disponible­s sobre l’evolució del turisme a Espanya durant el mes de juliol conviden a l’optimisme. Les xifres van en augment i ja s’apropen i en alguns casos superen les registrade­s el 2019, l’any previ a l’esclat de la pandèmia de covid. Els preus dels hotels han pujat, per exemple en el sector de cinc estrelles, però també en les categories inferiors. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadístic­a, el preu mitjà per nit de l’habitació hotelera va ser de 121,43 euros, cosa que representa un increment del 17,5% respecte a l’any anterior. Als hotels de luxe l’increment va ser del 15%, però als més modestos, els d’una estrella, va ser més elevat, amb una pujada del 31%. Algunes localitats de la Costa del Sol, començant per Marbella, van ser les que van registrar una mitjana de preu per nit hotelera més alta. Les segueixen Sant Sebastià, Tarifa i Barcelona. En total, en aquest mes de juliol, hi va haver un total de 42,3 milions de pernoctaci­ons hoteleres.

A més d’aquestes dades, ahir se’n van divulgar unes altres, igualment positives, relatives a la bona salut del turisme de congressos a Barcelona. Ara que el turisme convencion­al ja està deixant enrere el moment de màxima afluència, començarà a agafar força el turisme de congressos. Per demà divendres està prevista la inauguraci­ó del congrés europeu de cardiologi­a, que en edicions anteriors ha congregat més de 30.000 participan­ts.

Després d’aquesta trobada profession­al n’hi haurà unes quantes desenes més, algunes d’emmarcades en el mateix sector mèdic. Però se’n preveuen moltes més, ja sigui en el camp de l’educació, la ciència, la tecnologia, l’alimentaci­ó o el turisme. Barcelona Convention Bureau ha confirmat 163 cites d’aquest tipus per a la temporada que ara comença amb la reunió de cardiòlegs.

Fonts del sector hoteler i de la patronal consultade­s per aquest diari es resisteixe­n a llançar les campanes al vol i subratllen que la rendibilit­at de l’explotació hotelera ha caigut, malgrat l’augment de preus.

Tot i això, va bé saber que hem entrat en una fase de franca recuperaci­ó, després de dos anys excepciona­lment durs, i que ara podem començar a considerar com un parèntesi. Si fos així, si realment estiguéssi­m a punt de recuperar el ple vigor en un sector de dinamisme acreditat, seria bo aprofitar l’ocasió per donar-li un nou impuls i, en la mesura que fos possible, anar afinant l’oferta per mirar de millorar la demanda turística. ●

Les xifres del juliol conviden a l’optimisme, però el sector hoteler es mostra prudent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain