La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alexia opta a repetir com a futbolista de l’any de la UEFA

-

Alexia Putellas anirà a ■ la gala d’avui com a nominada a millor futbolista de la temporada 2021-2022 de la UEFA. La capitana del Barça, lesionada de gravetat, ja es va emportar aquest guardó l’any passat, a més de la Pilota d’Or i el FIFA The Best. Les altres finalistes són l’anglesa Beth Mead (Arsenal) i l’alemanya Lena Oberdorf (Wolfsburg). El sorteig de la lligueta femenina se celebrarà el 3 d’octubre a Nyon. tre els perseguido­rs juntament amb Chelsea, Milan o Juventus. Com sempre, el sorteig pot oferir un grup amable o tot el contrari. En clau blaugrana, canvia molt lluitar per una de les dues places del grup que donen accés als vuitens de final contra el PSG, l’Inter i el Marsella, que amb companys de viatge com l’Eintracht de Frankfurt (campió de l’Europa League passada i botxí del Barça), l’Sporting de Trincão o el Bruges de Ferran Jutglà. Sens dubte, la imatge més morbosa (i més dolorosa) seria veure Leo Messi al Camp Nou amb una altra samarreta, cosa que no podia passar l’any passat perquè Barça i PSG eren al mateix grup.

Respecte a la resta d’equips espanyols, el Madrid és l’únic que forma part del primer bombo. El vigent campió mirarà d’evitar al segon bombo Liverpool, Chelsea i Juve, ja que no es poden enfrontar als blaugrana ni tampoc a l’Atlètic ni al Sevilla.

Aquesta edició especial no tindrà clubs russos, suspesos a causa de la guerra d’Ucraïna. Sí que hi haurà el Xakhtar Donetsk, líder de la lliga ucraïnesa en el moment de la invasió. El club del Donbass jugarà els seus partits com a local al camp del Legia de Varsòvia (Polònia). La fase de grups començarà el 6/7 de setembre i finalitza l’1/2 de novembre. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain