La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sis morts quan un camió espanyol va envestir una barbacoa veïnal als Països Baixos

- Rotterdam

Sis persones van morir i set més van resultar ferides quan un camió espanyol va envestir una barbacoa veïnal dissabte a la tarda a la localitat de NieuwBeije­rlan, al sud dels Països Baixos. El conductor, un espanyol de 46 anys, va ser detingut per la policia, que va descartar que estigués sota l’efecte de l’alcohol.

“Sabem que no havia estat bevent. Va ser arrestat per haver causat un accident fatal i lesions corporals greus. El seu paper en l’incident està sota investigac­ió”, va explicar la policia neerlandes­a en un comunicat, en què va afegir que estan oberts “tots els escenaris sobre els fets”.

El camió, pertanyent a l’empresa murciana de transports El Mosca, ha estat confiscat per sotmetre’l a una revisió tècnica que ajudi a aclarir les causes de l’accident.

Els morts són tres homes i tres dones amb edats compreses entre els 28 i els 75 anys. Un dels ferits ahir estava en estat crític. La portaveu de la policia, Mirjam Boers, va dir que el conductor és sospitós d’haver provocat l’accident. El camió, de gran mida, va abandonar una petita carretera rural, es va precipitar per la vora d’un dic i es va estavellar contra el grup de persones que eren en una barbacoa.

Els reis d’Holanda, Guillem Alexandre i Màxima, van dir en un tuit que estaven commociona­ts per l’accident que, segons ells, va causar “una tristesa inimaginab­le en aquesta comunitat tan unida”. El fet ha causat una gran commoció als Països Baixos.

La companyia El Mosca va transmetre les seves condolence­s als familiars dels morts. “Volem enviar el nostre més sincer condol a les famílies de les víctimes i una prompta recuperaci­ó als ferits en el tràgic esdevenime­nt”, va assenyalar mitjançant un comunicat. L’empresa de transports va explicar que està col·laborant amb les autoritats dels Països Baixos per aclarir les causes del sinistre. Un altre vehicle va poder estar implicat en l’accident. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain