La Vanguardia (Català-1ª edició)

Inestabili­tat un pèl violenta

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @meteopolit­a

No donem encara l’estiu per acabat. Malgrat que comencem a ensumar signes pretardore­ncs, no es poden descartar algunes darreres fuetades càlides per recordar-nos que la calor mediterràn­ia, un cop s’instal·la de valent, com ha succeït aquest any, costa Déu i ajuda moure-la. Entre el solc de l’oest de la península i la dorsal a l’est, comprimira­n una línia d’inestabili­tat que anirà escombrant la meitat nord, amb ventades, presència de polsim i tempestes. Còctel perfecte per algun fenomen violent.

Presència de núvols alts que amb el pas de les hores s’aniran compactant a Ponent. Forta calor a les hores centrals del dia,

CATALUNYA.

Meteoròleg

especialme­nt a l’Empordà. Durant la tarda arribaran arribar a Lleida les tempestes de l’Aragó, encara amb ràbia, i creuaran en direcció nord-est. Risc d’esclafits.

La meitat nord del continent europeu tindrà fresca i la meitat sud calor canicular. Continuara­n amb tempestes fortes a la zona dels Balcans i Itàlia. Pel sud de França s’escolarà una línia de tempestes. Abundant presència de núvols alts i mitjans arreu de la península Ibèrica. Temperatur­es més contingude­s cap a l’oest i altes a la meitat oriental. També es mantindran altes al Cantàbric amb tendència a refrescar rere el pas d’una línia de ruixats. Tempestes fortes a l’Aragó.

ESPANYA I EUROPA.

Aquest mes hem vist com, després de mesos de sequera, les tempestes han visitat diàriament el Pirineu, fent que el verd torni a lluir a les muntanyes. Les dades de pluja acumulada son espectacul­ars: 259 mm a Gombrèn, 193 mm a la Pobla de Lillet i 156 mm a Puigcerdà.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain