La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una altra imatge

Xavi deixa Piqué i Alba a la banqueta i sense escalfar-se per apostar per un Barça més jove i amb la presència dels quatre fitxatges disponible­s

- Anaïs Martí

Que surti el vell i entri el nou. Xavi Hernández tenia clar que després d’una temporada sense títols no podia desaprofit­ar la –per què no?– magnífica oportunita­t de pintar sobre una tela gairebé en blanc un nou Barça. Més jove, acolorit, energètic i reforçat amb cinc noves peces. Va començar la seva obra particular deixant Piqué a la banqueta contra el Rayo. Va repetir suplència a Anoeta. Però no va estar sol. El va acompanyar Jordi Alba, un altre dels fins ara intocables. Al Camp Nou contra el Valladolid Xavi va recuperar Sergio Busquets, baixa per sanció a Sant Sebastià i l’únic capità en qui continua dipositant cegament la seva confiança. El de Badia continua sent el seu timó, la seva extensió al camp. El cervell d’aquest nou Barça. I el seu recanvi a la segona meitat va ser Kessié, dels primers fitxatges que van arribar aquesta temporada. Tret de Christense­n, baixa d’última hora per un procés febril, tots els nous van jugar. Lewandowsk­i, Raphinha i per descomptat Kounde. Mentrestan­t, a la banqueta es va repetir la mateixa estampa amb un Piqué assegut al costat d’Alba a la banda esquerra de la banqueta. Ni tan sols es van escalfar. “Estan en aquesta situació però poden canviar-la. La temporada és molt llarga”, va avisar Xavi en un missatge dirigit sobretot als jugadors.

Però de moment Xavi s’estima més la saba nova que aporten els 18 anys de Balde al lateral esquerra acompanyan­t Dembélé en les seves corregudes. “Balde juga perquè va fer una gran pretempora­da. Això va de meritocràc­ia, és el seu moment”, va recalcar Xavi. A la ja coneguda serietat d’Araújo, que va tornar a la seva posició natural com a central, molt més còmode que en la de l’encara improvisat lateral dret. Pel que fa a la sortida de pilota, l’assignatur­a pendent d’Araújo, Xavi ja té Eric Garcia. Un altre jove que li encanta. “Podria ser capità als seus 21 anys”, va deixar anar Xavi.

I el lateral dret? Encara queden tres dies perquè es tanqui el mercat i el Barça de Laporta, caracterit­zat per treure’s un conill del barret cada vegada que alguna cosa sembla impossible, continua rastrejant el mercat. El seu últim truc en forma d’aval milionari va servir per inscriure Kounde. Xavi va situar el francès en el seu debut oficial precisamen­t en aquella plaça tan difícil de gestionar i en què tan sols havia jugat sis partits amb el Sevilla.

Kounde va aprofitar bé la seva primera titularita­t oficial. Va acompanyar Raphinha i va portar a col·lació un perfil de lateral més ofensiu que no pas defensiu sense perdre pilotes i buscant i elegint bé l’home lliure, tot i que, cal dir-ho tot, davant un rival no gaire exigent. “He sumat bones sensacions; m’he sentit molt bé. Però he de continuar treballant per estar al meu millor nivell”, va dir el francès, que acaba de superar una lesió al pubis. Kounde va saber dijous no només que seria inscrit, sinó que debutaria com a titular.

Després del descans Xavi va cridar a files Sergi Roberto, un altre capità al rescat per al lateral dret. I Kounde es va poder traslladar a l’eix de la defensa formant tàndem amb Eric Garcia i evitant gols amb mestria. “He vingut a progressar i a guanyar títols”, va remarcar abans d’elogiar la nova estrella del Camp Nou, Robert Lewandowsk­i. “És un davanter top”, va dir. “I un líder natural”, va afegir Xavi. L’afició també ho sap. El nom del polonès va ser el més corejat pels 83.972 espectador­s. Perquè el Camp Nou també està de tornada. ●

Kounde va debutar finalment com a lateral dret i de central: “M’he sentit molt bé; he vingut a guanyar títols”

 ?? Ana
Ji éJiaJin ?? Jordi Alba i Gerard Piqué, capcots abans de l’inici del partit d’ahir
Ana Ji éJiaJin Jordi Alba i Gerard Piqué, capcots abans de l’inici del partit d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain