La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reestructu­ració a Vicepresid­ència per Rodalies

-

El Govern ha remode■ lat l’estructura de la Conselleri­a de Vicepresid­ència i de Polítiques Digitals i Territori, que dirigeix Jordi Puigneró, amb la creació d’una subdirecci­ó general de Transport Ferroviari per “preparar l’estructura per culminar el traspàs integral de Rodalies”. L’objectiu d’aquesta nova subdirecci­ó és “impulsar les connexions amb tren i gestionar les feines per assumir aquesta xarxa estatal”, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va explicar ahir que aquesta remodelaci­ó de la conselleri­a no té a veure amb cap avenç en la negociació amb el Govern espanyol per al traspàs de Rodalies.

El Govern ha concretat que ha creat la subdirecci­ó de Transport Ferroviari perquè s’encarregui, entre altres funcions, de “tots els treballs per culminar el traspàs”, i preparar així l’estructura i els equips tècnics de l’Executiu català per assumir aquest servei. / EP va fer exigint responsabi­litat a JxCat a causa de la complexa situació econòmica que s’acosta i que requereix, a parer de tot el Govern, que s’aprovin els pressupost­os del 2023 en temps i forma, com ja va passar l’any passat. “S’ha passat per alts i baixos, sabem que no és fàcil i que no ho tenim a tocar [la independèn­cia], però continuem determinat­s a avançar”, va assegurar la portaveu, que va subratllar que tant l’eix social com el nacional són prioritats.

ERC i Aragonès aposten pel diàleg. El president va refermarho hores més tard a París, convidat per la patronal francesa Medef a una taula rodona que duia per títol “Autònom o indepen

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain