La Vanguardia (Català-1ª edició)

Europa arriba tard

-

Pablo Iserte i Sánchez St. Fost de Campsentel­les

Europa sempre arriba tard (també quan col·labora amb l’ONU) per resoldre les guerres properes. En tenim dues mostres recents. Una és la guerra dels Balcans, que va causar milers de morts quan diverses regions es varen voler independit­zar de l’antiga Iugoslàvia. I quan Europa va intentar aturar les greus matances ja era massa tard. Ara tenim el conflicte d’Ucraïna i una altra vegada s’hi ha arribat tard per parar el conflicte provocat pel nou Hitler del segle XXI, en Vladímir Putin. Si la intenció correcta era ajudar els ucraïnesos, calia enviar-los armament defensiu i ajudes econòmique­s quan varen començar les amenaces russes, no ara que ja han mort milers de persones d’ambdós adversaris. Calia haver fet el pas quan Putin va envair Crimea.

Jordi Maeso es va sorprendre quan va veure aquest burro circulant en direcció contrària per la carretera, en direcció a El Ahorcado, a Cantàbria. Va tenir temps de fotografia­r-lo.

Un burro circula en direcció contrària per una carretera de Cantàbria

“Que cada uno crea exclusivam­ente en su verdad y rechace todo lo del partido opuesto”. Esto era la base de la actividad pública de hace casi noventa años, y sigue siendo válido ahora en la política española.

Josep Maria Tortosa nos está ocurriendo con la energía y los incendios? Tenemos unos gobiernos que solo piensan en las siguientes elecciones. Nadie planifica.

Fernando López Clarós

Barcelona el cambio climático está negando la realidad.

Hagan correr la voz, especialme­nte a los políticos, de que necesitamo­s soluciones, y tal vez oren por la intervenci­ón divina, ya que podría ser la única opción.

Dennis Fitzgerald Melbourne (Australia)

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain