La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dures crítiques a la reforma legal per part dels bisbes i de les associacio­ns provida

- MADRID

El secretari general i portaveu de la Conferènci­a Episcopal Espanyola (CEE) i arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, va insistir aquest dimarts que “avortar no és mai un dret” i va lamentar que el projecte de llei de l’avortament “suprimeix la informació i la reflexió” a les dones que se sotmeten a aquesta pràctica. Així es va pronunciar Argüello a les xarxes socials, on va remarcar que la informació i la reflexió són “una cosa prèvia i imprescind­ible per prendre una decisió tan greu per a la vida d’una altra persona”. I en majúscules va reiterar que “negar la informació i la reflexió” és “tot un símptoma d’una manera de governar”.

El portaveu dels bisbes espanyols també es va pronunciar en la mateixa línia a la Cope: “No es pot considerar progressis­ta la imposició de la voluntat de poder i del dret de decidir d’una persona sobre algú tan fràgil i vulnerable que és una persona que ja és al si d’una dona embarassad­a”. Argüello va qualificar l’avortament com “una cosa tremenda” davant l’“hivern demogràfic” que viu Espanya.

Les associacio­ns provida com la Fundació Madrina o Redmadre també es van expressar en contra de la reforma perquè, se

Argüello: “Avortar mai és un dret; el projecte de llei suprimeix la informació i la reflexió a les dones que ho fan”

gons la seva opinió, no protegeix els drets del menor, ja que permet que les joves de 16 i 17 anys puguin interrompr­e els embarassos sense consentime­nt dels progenitor­s. La Fundació Madrina critica, a més, que es vulnera el dret de pàtria potestat dels pares sobre els seus fills menors d’edat.

L’Associació de Clíniques Acreditade­s per a la Interrupci­ó de l’Embaràs va assegurar que no hi ha prou profession­als sanitaris capacitats a la sanitat pública per fer avortament­s, de manera que tem que la nova llei sigui “un pas enrere”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain