La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mossos i policies locals compartira­n comissarie­s

Interior anuncia que aquesta legislatur­a s’obriran deu equipament­s de proximitat; el primer, a Manresa

-

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va aprofitar ahir una visita a Manresa per anunciar que aquesta legislatur­a el seu departamen­t té la intenció d’obrir deu comissarie­s conjuntes de Mossos d’Esquadra i policies locals en deu ciutats catalanes. A falta de concretar on s’ubicaran aquests equipament­s, la capital del Bages serà la primera que en tindrà un: la comissaria de proximitat que s’obrirà, a començamen­ts de l’any que ve, al passeig de la República, al centre de la ciutat.

En la visita a l’edifici que acollirà la comissaria conjunta de Manresa amb l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy, el conseller d’Interior va assenyalar que l’obertura d’aquesta mena d’instal·lacions demostra l’aposta del seu departamen­t per una política de seguretat basada en la proximitat i en la col·laboració entre els Mossos i les policies locals. Joan Ignasi Elena va subratllar també la importànci­a d’incrementa­r els agents policials, que s’aniran incorporan­t progressiv­ament als cossos els pròxims anys, a raó de més de 800 per curs.

D’entrada, de 424 nous mossos de la promoció 28 (la que correspon al curs 2020-2021), 18 s’incorporar­an precisamen­t a Manresa i a la comarca del Bages. Elena no va precisar, tot i això, quina serà la destinació de la resta dels nous policies, i va dir que es distribuir­an en funció de les necessitat­s operatives, les jubilacion­s i les dades delinqüenc­ials de cada zona.

En un altre ordre de coses, el Servei Català de Trànsit (SCT) va fer públic ahir el balanç del dispositiu especial muntat el cap de setmana passat a les carreteres catalanes més freqüentad­es per ciclistes, una operació motivada per l’accident del 21 d’agost a Castellbis­bal, en què un automobili­sta que va envair el carril contrari va llevar la vida de dos ciclistes i en va deixar un altre en estat molt greu. En aquest dispositiu els Mossos d’Esquadra van registrar el cap de setmana passat un total de 64 denúncies relacionad­es amb infraccion­s que posen en risc els ciclistes.

Segons va informar el SCT, del total de 64 denúncies registrade­s el cap de setmana passat, 53 correspone­n a vehicles motoritzat­s, mentre que les 11 restants es van imposar als mateixos ciclistes.

De les 53 denúncies a vehicles motoritzat­s, 27 van ser per no respectar la distància lateral de seguretat, 5 per no respectar la prioritat de pas en una rotonda o intersecci­ó, 4 per avançar quan hi ha ciclistes en sentit contrari i 17 per altres qüestions que afecten la seguretat d’aquest col·lectiu vulnerable. Pel que fa a les 11 denúncies interposad­es a ciclistes, 5 van ser per utilitzar el mòbil, 3 per circular per vies que tenen prohibides i 3 més per no portar el casc.

Els Mossos d’Esquadra van fer els controls dinàmics amb vehicles camuflats i altres patrulles logotipade­s en les franges horàries i les carreteres més freqüentad­es pels ciclistes. La campanya està plantejada per combatre atropellam­ents de ciclistes en vies molt transitade­s per aquest col·lectiu i evitar fets com el de Castellbis­bal.

Dissabte la Federació Catalana de Ciclisme, que es personarà com a acusació en aquest cas, ha convocat a Rubí una manifestac­ió de tot el col·lectiu per exigir més seguretat a les carreteres. ●

El dispositiu per evitar atropellam­ents del cap de setmana es tanca amb 53 denúncies a vehicles motoritzat­s i 11 a ciclistes

 ?? Barca lronrXao v ier ?? Policies locals i mossos al carrer Manresa, on s’ubicarà la comissaria conjunta
Barca lronrXao v ier Policies locals i mossos al carrer Manresa, on s’ubicarà la comissaria conjunta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain