La Vanguardia (Català-1ª edició)

El nou pla de Netflix amb anuncis costarà entre 7 i 9 dòlars

Es comuniquen més detalls sobre els canvis que aplicarà la plataforma

- Redacció

Fa temps Netflix va anunciar que canviaria la seva oferta actual creant un pla amb publicitat integrada. Ara el mitjà financer Bloomberg ha revelat que el preu d’aquest nou pla serà d’entre 7 i 9 dòlars al mes (semblant en euros, ja que no fa gaire que l’euro i el dòlar han assolit la paritat).

Actualment, i fins que no s’apliquin aquests canvis, la plataforma de streamingo­fereix els plans següents: Bàsic (7,99 euros), Estàndard (12,99) i Prèmium (14,99 euros). Tots sense anuncis.

Aquesta nova modalitat, desenvolup­ada amb Microsoft, no permetrà la descàrrega de contingut per poder visualitza­r-lo sense connexió a internet, cosa que sí que permeten els plans actuals.

Bloomberg també ha comunicat que la publicitat serà de màxim quatre minuts en total per cada hora de contingut i es concentrar­à abans i durant l’emissió. En cap cas al final. A més a més, no serà publicitat personalit­zada, sinó que tothom veurà el mateix independen­tment dels seus interessos.

Tot i això, la inclusió d’anuncis no es farà extensiva al contingut infantil ni a les produccion­s originals de Netflix. Segons Ted Sarandos, director de contingut de la companyia, la idea “és que sigui una publicitat menys intrusiva que la tradiciona­l a la televisió”.

De moment, se sap que aquests canvis es començaran a fer efectius l’últim trimestre de l’any i almenys en sis mercats. A començamen­ts del

Els espots no es faran extensius al contingut infantil ni a les produccion­s pròpies

2023 s’acabaran d’estendre les modificaci­ons a la resta dels països.

La notícia arriba uns quants mesos després que Netflix revelés uns resultats desastroso­s dels seus comptes. El 19 d’abril va enviar una carta als seus inversors en què els comunicava que el primer trimestre del 2022 havien perdut més de 200.000 subscripto­rs. La pèrdua va suposar per a la companyia una caiguda brutal en borsa, i les seves accions van perdre el 37% del valor, és a dir, més de 50.000 milions de dòlars. ●

 ?? An dolu Agency /  etty ?? A principis del 2023 es farà efectiva la nova estratègia publicitàr­ia de Netflix
An dolu Agency / etty A principis del 2023 es farà efectiva la nova estratègia publicitàr­ia de Netflix

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain