La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un somni actoral salvatge

Els intèrprets de la sèrie expliquen la identifica­ció i les dificultat­s amb els personatge­s a qui donen vida

- Gabriel Lerman

Amb un cost estimat de mil milions les dues primeres temporades, la nova adaptació d’El senyor dels anells, que Prime Video estrenarà aquest 2 de setembre a tot el món, és sens dubte l’aposta més ambiciosa de la història de la televisió. Amb una preproducc­ió de diversos anys, la selecció del vastíssim elenc va requerir milers d’audicions arreu del món, i un home clau va ser J.A. Bayona, que ha dirigit dos episodis de la sèrie. A la presentaci­ó oficial, que va tenir lloc a San Diego a la tradiciona­l Comic-Con, els escollits van donar detalls sobre els seus personatge­s.

Charles Edwards: “Lord Celebrimbo­r és qui genera el caos que posarà en marxa la història. Quan el trobem per primera vegada passa per un moment d’incertesa, i la sensació de no saber què vindrà és el que el pot portar cap a un costat o cap a un altre”.

Mor dd Clar : “Interpreta­r l’elfa Galàdriel va molt més enllà dels meus somnis més salvatges. Vaig créixer llegint els llibres, i tenia 11 anys quan es va estrenar la primera pel·lícula. Tinc com a referència Cate Blanchett, que la va interpreta­r en aquells films i als d’El hòbbit. I, en aquest sentit, vaig provar d’explorar el tipus de serenitat que té la Galàdriel de la tercera era, on es veu que s’ha endurit pels moments difícils pels quals ha hagut de passar. També vaig provar de concentrar-me en el que els immortals sentim quan no som a Valinor o Lothlórien”.

!wa"# $r%h&r: “Ser gal·lès va donar un toc addicional a la meva interpreta­ció de Durin IV, el rei nan. Flamejo la meva bandera a tot arreu on vaig. He vist similituds entre el meu personatge i el meu origen personal”.

'e#(a)"# *al er: “Vaig dubtar molt a l’hora d’acceptar el paper del rei suprem Gil-galad; era un gran compromís. Em va trucar el productor John D. Payne per convèncer-me. Sentia molt soroll, li vaig preguntar des d’on em trucava i em va dir: ‘Soc a l’hospital. La meva dona acaba de donar a llum’. Li vaig demanar que pengés i es cuidés d’ella, que podia comptar amb mi. Aquell grau de compromís va dissipar tots els dubtes”.

+o,h"a -o).e%e: “La princesa Disa és la primera nana que veiem a la pantalla en una història de Tolkien. I m’hi identifico per moltes raons. És tota una força de la natura”.

+ara /wa#0o1a#": “Els harfoots són els avantpassa­ts dels hòbbits. Els encanta la vida familiar i posar-se a cantar. La Marigold, el meu personatge, intenta preservar aquesta forma de vida”.

2a#"el *e )a#: “El que John D. Payne i Patrick McKay han fet amb el meu personatge és donar un toc de misteri a la història, perquè no tindràs mai gaire clar què passarà amb l’Estrany (Sàuron?)”.

-a3a#"# 'o#"ad": “El meu personatge és un meridional anomenada Bronwyn, mare d’un adolescent rebel, interpreta­t per Tyroe Muhafidin. Té un amor prohibit amb un elf (Ismael Cruz Córdova). És una curandera, però alhora està molt connectada amb la seva lleona interior. Com a activista que he estat a l’Iran, em vaig connectar molt amb aquest personatge, que intenta alliberar i redimir els meridional­s”.

El meu personatge genera el caos que posarà en marxa la història”

Charles Edwards

Lo & 'ele() o Interpreta­r-la va molt mes enllà dels meus somnis més salvatges”

Morfydd Clark

* l & el

He trobat semblances entre el meu personatge i el meu origen gal·lès”

Owain Arthur

D+ n IV

 ?? A    ! P"# $ V#%$ ?? L’actriu Morfydd Clark, que interpreta l’elfa Galàdriel, en el rodatge de la sèrie
A ! P"# $ V#%$ L’actriu Morfydd Clark, que interpreta l’elfa Galàdriel, en el rodatge de la sèrie

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain