La Vanguardia (Català-1ª edició)

Entra en vigor la rebaixa temporal dels abonaments de transport públic

-

A partir d’avui és més barat viatjar en transport públic. La rebaixa temporal dels abonaments entra en vigor a partir d’aquest 1 de setembre fins al 31 de desembre per fer front als efectes de la inflació. En alguns casos, els descomptes arriben fins a un 50%, i en d’altres, els títols són de franc. Des d’aquest dijous, la T-Usual, l’abonament mensual, i la T-Jove costen la meitat, i per a la T-Casual, el bitllet unipersona­l de deu viatges, s’aplica una reducció d’un 30%. D’aquesta manera, la T-Usual d’una zona passa a costar de 40 euros a 20 euros; la T-Jove d’una zona, de 80 a 40 euros, i la T-Casual d’una zona baixa d’11,35 a 7,95 euros. Els bitllets integrats amb la tarifa reduïda es poden adquirir als canals i els punts de venda habituals.

L’Autoritat del Transport Metropolit­à (ATM) recomana, especialme­nt els primers dies de l’aplicació de la mesura, evitar les hores punta per comprar els títols o bé accedir a les màquines d’autovenda amb prou temps davant la previsió que es creïn cues.

D’altra banda, el servei de Rodalies de Catalunya, operat per Renfe, ofereix un abonament específic per viatjar de franc durant aquests quatre mesos. Des del 24 d’agost els usuaris de Renfe l’han pogut sol·licitar, i des d’aquesta data ja se n’han expedit 102.971 per a Rodalies a Barcelona, cosa que suposa més d’una tercera part de tots els que s’han tramitat a Espanya (292.939). En el cas dels trens de Mitjana Distància, s’han gestionat 17.702 abonaments a Catalunya: 4.793 a Barcelona, 5.777 a Girona, 724 a Lleida i 6.408 a Tarragona. ●

 ?? Barcelo Teixidó/ARCHIVO ?? Una usuària del metro de Barcelona comprant un bitllet
Barcelo Teixidó/ARCHIVO Una usuària del metro de Barcelona comprant un bitllet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain