La Vanguardia (Català-1ª edició)

El poder dels fans dels anells

- Francesc BombíVilas­eca

Una tempesta a dins i una altra a fora. Això és el que es van trobar ahir a la tarda els fans d’El senyor dels anells: Els anells de poder que havien aconseguit una de les poques entrades que s’havien ofert per veure en exclusiva –s’estrenen la matinada de divendres– els dos primers capítols de l’esperada sèrie d’Amazon Prime Video. Pocs minuts abans de la projecció –en versió original en anglès subtitulad­a en castellà–, als cinemes Filmax Gran Via, el xàfec era d’impacte, però potser sense l’èpica de la pantalla gran. En un moment d’alta intensitat fins i tot es va tallar la projecció bruscament per algun problema tècnic. La platea contenia l’alè per si la llum no tornava.

No hi va haver presentaci­ons ni discursos, més enllà d’un breu vídeo de benvinguda del director dels capítols i productor de la sèrie, Juan Antonio Bayona, que està rodant als Andes, i la presència discreta a la platea del seu germà bessó, Carlos.

El públic estava format per fans, esclar, però no hi havia una gran presència de robes o disfresses per a l’ocasió, més enllà d’un grup de l’Smial de Lórien, la delegació barcelonin­a de la Societat Tolkien a Espanya. Entre ells hi havia Àurea Eleanor Peucansat (un nom hòbbit), Natàlia Iorhaelet (nom gondorià) i la Marta. Malgrat haver-ne gaudit, no es podien estar d’assenyalar algun error de cànon i pel seu gust la insinuació d’un excessiu “interès romàntic que no toca”. La Marta insistia que “cal més temps per pair-la”, a l’expectativ­a del que passi en els següents episodis, ja des de casa. I és que la majoria dels assistents amb qui vam parlar expressave­n la seva satisfacci­ó, però alhora es manté una alta expectativ­a en la resta de la producció.

La Irene i l’Oriol havien evitat veure cap tràiler per no tenir expectativ­es, que es van veure satisfetes. “Nosaltres hem crescut amb les pel·lícules d’El senyor dels anells, i la sèrie està a l’altura. M’ha semblat més bona que la trilogia d’El hòbbit”, deia ella. Tots dos explicaven que també els havia semblat molt bé la diversitat racial dels personatge­s. A l’Ariadna i la Cristina, que sí que havien vist els avançament­s i coneixien l’estètica de la sèrie, els va semblar fantàstica.

El David, el Fran, el Pablo i el Dani comentaven a la sortida que els havia semblat molt solemne i fidedigna, amb molt bona elecció de la música i els actors, i amb un inici com un pròleg molt integrat directamen­t en l’acció, a més de lloar l’espectacul­aritat de la sèrie, en aquest cas molt beneficiad­a de la projecció al cinema. De fet, al vídeo introducto­ri Bayona explicava que, encara que és una sèrie per veure a la televisió, ha estat pensada per a la pantalla gran. Per al Víctor, captura perfectame­nt l’esperit de la Terra Mitjana.

Hi ha moments de tot, i per ser els dos primers capítols a l’Albert i l’Alejo els va agradar molt que no fos gens lenta, sinó que hi ha força acció de bon principi. Amb tot, se sorprenien que se centrés en alguns personatge­s que ja sortien en l’adaptació de la trilogia tolkiana. L’Alejo, molt fan, va tenir a més la sort que el seu germà li cedís la invitació a l’esdevenime­nt. Fans al poder. ●

Satisfacci­ó dels fans d’‘El senyor dels anells’ davant l’espectacul­aritat dels dos primers capítols

 ?? Àlex Garcia ?? Àurea Eleanor Peucansat i Natàlia Iorhaelet, de l’Smial de Lórien, la delegació barcelonin­a de la Societat Tolkien
Àlex Garcia Àurea Eleanor Peucansat i Natàlia Iorhaelet, de l’Smial de Lórien, la delegació barcelonin­a de la Societat Tolkien
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain