La Vanguardia (Català-1ª edició)

De Tomás busca una sortida

L’equip blanc-i-blau presenta Álvaro Fernández, el porter desitjat per Catoira, i viu les últimes hores de mercat amb la incògnita del davanter

- Rob&rto Ro'rígu&z l Pérz/E

A poques hores del tancament del mercat Raúl de Tomás no es va presentar ahir a l’entrenamen­t de l’Espanyol a la ciutat esportiva Dani Jarque, un fet que explicita el desig d’abandonar el club en aquest mercat de fitxatges. El temps juga en contra del club i del jugador, els representa­nts del qual busquen ofertes al mercat que puguin satisfer les dues parts. En cas contrari estarien condemnats a entendre’s almenys fins al gener.

De Tomás s’ha entrenat al marge per unes suposades molèsties físiques des que es va incorporar de les vacances al mes de juliol. Després d’un intens debat estiuenc sobre quina de les dues parts estava provocant el divorci, la situació ha acabat enquistant-se per l’absència d’ofertes. Domingo Catoira va explicar ahir que “no hi ha novetat” en el futur del jugador, malgrat que apunta que no és “endeví” i no pot “assegurar” què passarà l’últim dia de mercat. “No ha variat la seva situació en tot l’estiu, continua recuperant-se de les molèsties físiques i no hi ha novetat al mercat”, va assegurar.

En qualsevol cas, el director esportiu va insistir que no hi ha “cap jugador imprescind­ible ni a l’Espanyol ni en cap altre equip”. A més a més, va apuntar que la continuïta­t de De Tomás “no condiciona la configurac­ió de la plantilla” i no va descartar que el jugador pugui sortir cedit “si és beneficiós per a les dues parts”.

El club ha aconseguit aclarir els dubtes a la porteria després de presentar ahir Álvaro Fernández, porter de 24 anys amb experiènci­a a Primera i a la Premier que arriba cedit a canvi de 400.000 euros amb una opció de compra de 3 milions. El seu primer dia Fernández es va descriure com un porter “àgil, ràpid i potent” que destaca pel “caràcter”.

“Tinc una ment freda i un cor calent”, va explicar. A més, va considerar el seu fitxatge com “una oportunita­t molt bona. Aquest el lloc idoni. És on vull ser. L’Espanyol és un club històric i meravellós”. El de La Rioja podria debutar contra l’Athletic.

A més de solucionar la situació de De Tomás, la direcció esportiva intentarà incorporar un central i un extrem l’últim dia del mercat. ●

“No soc endeví, però ni de Tomás ni ningú és imprescind­ible a l’Espanyol” Dom -go Cato a

 ?? MadriD niDdiDa ?? Álvaro Fernández arriba a l’Espanyol després de refusar ofertes de Reial Societat, Getafe i Girona
MadriD niDdiDa Álvaro Fernández arriba a l’Espanyol després de refusar ofertes de Reial Societat, Getafe i Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain